Gde smo » Kontakt * Contact

Trka maturanata beogradskih gimnazija

Beogradska hronika i VK Crvena zvezda organizuju veslačku trku "Veslaj za svoju školu", u kojoj učestvuju maturanti svih beogradskih gimnazija.

2014. godine manifestacija "Veslaj za svoju školu" je otvorila evropsko prvenstvo u veslanju na Adi Ciganliji.

U Veslačkom klubu "Crvena Zvezda - Beograd" danas veslaju i oni koji su prvi put u čamac seli baš zahvaljujući našoj trci maturanata.

Svaku ekipu čini 12 takmičara i ekipe su mešovite, u njima su i devojke i mladići, u proporciji koju izaberu same škole. Trudimo se da svake godine uvedemo po neku novinu, pa tako sa učenicima vesla i po jedan profesor, uz gimnazijalce gostuje i jedna srednja škola...

DOĐITE DA NAVIJAMO!

Veslački klub Crvena zvezda organizovao je na Adi Ciganliji prvi Kup provajdera - pobedu i titulu Najprovajdera 2014. odneo je tim Telekoma Srbija. 2015. godine titula je pripala Orion Telekomu, 2016 ponovo timu Telekoma i 2017. godine ekipno i u veslanju ekipi BeotelNet-a.

Ovaj svojevrsni hepening koji veliča timski rad, kolegijalnost, fer play, ljubav prema sportu i prirodi, ima ambiciju da preraste u tradicionalni događaj koji će se svake godine održavati u Savskom rukavcu, ispred Veslačkog kluba "Crvena zvezda – Beograd", organizatora takmičenja. Sledeće godine pozvaćemo i kolege iz regiona i nadamo se još uzbudljivijoj trci, u borbi za prelazni pehar RowingNet.

Prvo školsko i opštinsko takmičenje u veslanju na ergometrima održano na Veslačkom Klubu "Crvena Zvezda - Beograd".

Na opštini Savski venac organizovano je, za učenice i učenike 6. i 7. razreda OŠ, takmičenje u veslanju na ergometrima /veslačkim trenažerima/, pod nazivom Ergonaut.

View the embedded image gallery online at:
http://vkczvezda.rs/index.php/manifestacije#sigFreeId665ca96f82

Rezultati koje je Klub postigao tokom duge istorije su: preko 120 titula, od svetskih prvenstava do prvenstva države u svim kategorijama. Kroz Klub su prošle hiljade devojaka i mladića, odgajane generacije a danas se na Klubu možete baviti takmičarskim veslanjem, ali i drugim sportovima i aktivnostima.

Klub je od 1928. pod patronatom kraljice Marije a danas pod patronatom NJKV Aleksandra Karađorđevića.

Veslački klub Crvena zvezda i Opština Savski venac organizuju školsko i opštinsko takmičenje u ergometrima - veslačkim trenažerima za učenice i učenike 6. i 7. razreda, pod nazivom Ergonaut.

Za medaljaše nagrada - mesec dana besplatne škole veslanja!

Disciplina takmičenja - trka na veslačkom ergometru: ko će više metara preveslati za 30'' (sekundi). Plasman - najbolji učenik i najbolja učenica posebno šestih i posebno sedmih razreda se kvalifikuju za opštinsko takmičenje. Troje prvoplasiranih posebno šestih i posebno sedmih razreda dobijaju medalje.

Na novogodišnjem krosu koji se tradicionalno održava 02. januara svake godine takmiči se preko sto veslača i veslačica kluba. Trči se oko savskog jezera, i ovom trkom veslači i članovi kluba otvaraju sezonu treninga u novoj godini. 

Sledeća regata

220 days until:
Svetski kup, Beograd (01.06)

Pretraga

Weather, 15 December
Belgrade Weather
0

High: 0° Low: -3°

Humidity: 97%

Wind: WSW - 7 KPH

Address: Ada Ciganlija 5, Beograd, Srbija
E-mail: vkczvezda@vkczvezda.rs;
Telephone: +381 11 3554652;Mobile Phone Number: +381 63 202758;