Gde smo » Kontakt * Contact

U subotu, 14. oktobra 2017, u Novom Sadu održana Daljinska regata, poslednje zvanično takmičenje u 2017, na kojoj je organizator ovog takmičenja, Danubius 1885, bio najuspešniji.

U Memorijalnoj trci „Katarina Kunović“, koja se održava u čast i sećanje na tragično nastradalu članicu Danubiusa 1885, u četvercu skul za kadetkinje, u trci na 4000m, vicešampionke su veslačice Crvene zvezde Minja i Nina Vizi, Iva Lazić i Maša Bezbradica.

U četvercu skul za kadete, na 4000m, naš A tim je osvojio treće mesto, a B tim Crvene zvezde četvro mesto.
REZULTATI

  • Naši veslači su se ovoga leta vredno pripremali na Vlasini, Paliću i Srebrnom jezeru.
  • U toku su i izborne regate za sastav državnog tima za Svetsko prvenstvo za seniore u Sarasoti (SAD) od 24. septembra do 1. oktobra, Evropsko prvenstvo za seniore do 23 godine u Krušvicama (Poljska) od 2. do 3. septembra i Balkansko prvenstvo u Istanbulu od 9. do 10. septembra.
  • Druge nedelje septembra očekuje nas i Prvenstvo Srbije, na Adi Ciganliji u Beogradu.
Naši momci i devojke predvođeni trenerom Igorom Lončarom su osvojili titulu najuspešnijeg kluba! Time je stavljena tačka na još jednu uspešnu sezonu. Sledi kratak predah pred početak priprema za sledeći veslačku sezonu.

1. mesto 2x PM- Nikola Ristić, Matija Lazić
1. mesto 1xKŽ- Minja Vizi
2. mesto 2x PŽ- Marta Popović, Nina Vizi
2. mesto 1x PM- Vuk Kašiković
3. mesto 1x PM- Aleksa Mohora

PRESS

NAŠA MAŠA BEZBRADICA VICEPRVAKINJA FRANCUSKE!!!

U fantastičnoj trci, Maša zajedno sa koleginicama iz ACBB-a: Emma Chastenet, Tiphaine Cayol, Aurelie Morizot, su uspele da dodju do vicešampionske titule Prvenstva francuske sa vremenom 7:17.76!
Ova posada je takođe nastupila i u trci četveraca za seniorke U23, i osvojila četvrto mesto sa vremenom 7:20,66. Ovo je veliki uspeh za našu Mašu sa obzirom da ona pripada starosnoj kategoriji kadetkinja.

Čestitamo i nadamo se novim titulama.

Crvena zvezda osvojila pet zlatnih, devet srebrnih i pet bronzanih odličja na Prvenstvu Srbije u veslanju.

Prvog dana takmičenja državni prvaci postali su naši pioniri, pionirke i veterani.

Aleksa Kostić, Aleksa Mohor, Matija Lazić i Vuk Kašiković u četverac skulu za pionire (3:15.89)
Nina Vizi i Marta Popović u dubl skulu za pionirke (4:14.14)
Veteran Stojan Stojanović u skifu (4:57.76).

Drugog dana takmičenja državni prvaci postali su seniori i kadetkinje.

Dušan Slavnić u skifu za seniore
Jovana Arsić u skifu za seniorke (8:00.50)
Iva Lazić i Maša Bezbradica u dubl skulu za kadetkinje (7:53.92).

Internacionalne regate Vojvodina open 2017!

Prvo mesto u ukupnom plasmanu pripalo Crvenoj zvezdi sa 123 boda, drugi Danubius 1885 sa 119, a treći hrvatski Iktus s 100.
Zvanične rezultate i galeriju pogledajte OVDE

NAPRED ZVEZDA! DRŽAVNO PRVENSTVO SRBIJE SUBOTA I NEDELJA OD 13 DO 17H NA ADI
Obavezan dolazak!

Zvezdu predstavlja 51 ekipa, najveći broj od svih klubova!
u Subotu nastupaju juniori i pioniri, u nedelju seniori i kadeti  -  Pogledajte u nastavku spisak posada.
 
Finala počinju od 13h u oba dana.
U nedelju po podne od 17h,  druženje na Zvezdi!

Osnovana na današnji dan 1892. godine FISA je ujedno najstarija sportska međunarodna federacija, koja trenutno broji 151 člana. Među njima je i naš Savez, koji je pridruženi član FISA postao 1924, a punopravni dve godine kasnije, a čiji visok rejting u ovoj organizaciji najbolje oslilkava i činjenica da na Skupštini ima tri glasa, kao uostalom i neke vodeće svetske veslačke velesile – Velika Britanija, Australija, Novi Zeland, Francuska.
Pročitajte više 
Drugog dana Balkanskog prvenstva u Istanbulu vicešampioni Balkana su postali Veljko Milovanović, Vukašin Pivač, Danilo Selaković i Aleksa Petrović u četverac skulu za juniore.
Čurug je u subotu, 17. juna 2017. bio domaćin drugog kola Omladinske lige Srbije koje su organizovali Veslački savez Srbije i Veslački klub Čurug. Drugo mesto u ukupnom plasmanu, sa tri zlata i jednom bronzom, pripalo je Crvenoj zvezdi

Junior Veljko Milovanović i kadet Slavko Savić su se kvalifikovali za nastup na Balkanskom šampionatu koja se održava u Istambulu, Turska, od 9 i 10. septembra.
Oni će nastupiti u 4x za juniore, odnosno u 4x za kadete.
PRATIMO REZULTATE 

62. internacionalna regata – Bled 2017

Prvog finalnog dana 62. internacionalne regate – Bled 2017, četverac bez kormilara za seniore u kojem nastupaju mlađi seniori Zoran Rajić, Nikola Selaković, Nikola Cvijetić i Dušan Slavnić osvojio je zlatnu medalju s vremenom 6:10.86
Na Palićkom jezeru u subotu, 2. septembra 2017, održano četvrto kolo Omladinske lige Srbije i Prvo otvoreno prvenstvo Subotice u veslanju.

U subotu, 3. juna 2017, na Paliću je održana II Regata Kupa Srbije koju su organizovali Veslački savez Srbije i Veslački klub Palić i na kojoj su se za odličja borili predstavnici 13 srpskih klubova sa ukupno 150 posada. Nakon višečasovnog kvalitetnog i uzbudljivog programa na Palićkom jezeru, gde će u narednih mesec i po dana biti održana još dva takmičenja (Internacionalna regata "Vojvodina Open" od 30. juna do 2. jula i Evropsko univerzitetsko prvenstvo od 13. do 16. jula), veslači i veslačice Crvene zvezde osvojili su 2 zlata, 3 srebra i 2 bronze).

REZULTATI

Dušan Slavnić je osvojio deseto mesto u disciplini skif, na Evropskom Prvenstvu U23 (za seniore do 23 godine) u Krušvicama, Poljska, održanom 2. i 3. septembra.
KOMENTAR TRENERA:
Veslao je u tuđem čamcu. Uslovi na startu i ogromni talasi su nas primorali da promenimo čamac i nije bio u situaciji da pokaže sve šta može. Konkurencija je bila odlična. Pokazao je da može da se nosi sa vrhunskim skifistima, čvrstinu da izdrži sve probleme, da da sve od sebe i kada mu okolnosti nisu naklonjene.

Sledeća regata

220 days until:
Svetski kup, Beograd (01.06)

Pretraga

Weather, 15 December
Belgrade Weather
0

High: 0° Low: -3°

Humidity: 97%

Wind: WSW - 7 KPH

Address: Ada Ciganlija 5, Beograd, Srbija
E-mail: vkczvezda@vkczvezda.rs;
Telephone: +381 11 3554652;Mobile Phone Number: +381 63 202758;