Gde smo » Kontakt * Contact

17 days until:
Ergometrijadа/FINALE (01.12)

×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /home/vkczvez1/public_html/images/Takmicenja
JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 123
JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /home/vkczvez1/public_html/images/donacija2016
×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Takmicenja
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/donacija2016

1922 - Osnivanje
Daleke, 1922 godine (6 juna) osnovan je prvi veslački klub u Beogradu pod imenom VK "Beograd". Klub se nalazio na lokaciji restorana "šest topola", na keju sadašnjeg Beogradskog sajma. Prvi predsednik je bio gospodin Stavra Tripković, a članovi uprave kluba bili su ugledni fabrikanti  i vlasnici firmi. Klub je od osnivanja bio pod zaštitom kraljice Marije.

Umesto predgovora" PDF

Knjiga "Vremeplov" PDF

 

Rumunska princeza Marija, kći rumunskog kralja Ferdinanda, bila je jedna od najlepših i najobrazovanijih princeza tadašnje Evrope. 
Dok se brodom približavala Beogradu, gde je čekalo venčanje za Kralja Aleksandra, princezu Mariju dočekali su na vodi veslači našeg kluba, tadašnjeg VK Beograd. Tako je uspostavljena veza koja traje do danas uprkos turbulentnim i tragičnim vremenima: Kraljica Marija postala je pokroviteljka Kluba  a tu tradiciju, posle mnogo godina, nastavio je njen unuk NjKV Aleksandar II Karađorđević. 
Kraljica Marija ostavila je neizbrisiv trag u srpskoj istoriji i srcima: Otvarala je škole, bolnice, pomagala obrazovanje siromašnih đaka, potpisala je Povelju o pravima deteta, bila pokroviteljka Kola srpskih sestara, Crvenog krsta a svojim ličnim sredstvima pomogla je zidanje Dečje klinike u Tiršovoj ulici i Instituta za onkologiju. 

Na donjem špicu Ade Ciganlije, 26 avgusta 1935 godine počinje da se gradi nova zgrada kluba gde će se klub preseliti na novu lokaciju. Izgradnja je završena 1936 godine i bila je najlepša zgrada ove vrste na Balkanu. Značajna nabavka čamaca izvršena je 1931 godine kada je kupljeno 7 novih čamaca. Prilikom savezničkog bombardovanja 1944 godine, teško je oštećen prednji levi deo zgrade i tom prilikom su uništeni svi čamci i oprema. Tadašnji Sekretar kluba seća se da mu je, odmah posle rata, čuvar veslačkog društva "Beograd" Pavle Mart rekao: "Bomba je pala i prepolovila zgradu. Čamci koji su bili blizu nje razleteli su se u paramparčad, ni ljuske nije ostalo od njih . . ." 

1945 - Klub nakon II svetskog rata
Osnivanjem Sportskog društva Crvena Zvezda, 04. marta 1945 godine, okupljaju se predratni veslači i ostali članovi VK "Beograd", kada on postaje sekcija Sportskog društva, a kasnije dobija i status kluba. Celokupno veslačko društvo je dobrovoljno, u toku prvog posleratnog leta, prionulo na posao da se zgrada obnovi i naprave čamci. Zagrepčani su prvi priskočili u pomoć beogradskim veslačima i poslali jedan četverac i jedan osmerac svojim drugovima iz Zvezde. Već u septembru 1945 mogli su da počnu prvi treninzi. Konačan popravak zgrade je završen 1946 godine. 
Prve veslače članove bivšeg VK "Beograd" i sportskog bob kluba kao i nove sportiste obučavali su Sveta Drenovac, Sima Putnik i Bogdan Sirotanović...
Od 1947, pošto je izvršeno spajanje veslačke sekcije sa Studentom, dolazi do naglog razvoja takmičarskog veslanja u Zvezdi. Nedostatak čamaca bio je donekle ublažen neočekivanom pošiljkom iz Švajcarske, gde je Sima Putnik, radeći tamo na državnim poslovima, uspeo da izdejstvuje od Ciriha po jedan osmerac, četverac sa i bez kormilara, skif i dublskul i pošalje Zvezdi. Putnik je bio dugogodišnji predsednik veslačkog kluba, pored Mileta Petrovića i Svete Drenovca i jedan od najznačajnijih što će klub postati čvrst, stabilan i veliki veslački kolektiv. 

Prvi rezultati došli su 1947 godine, kada je Zvezdin osmerac u sastavu: Bogdan Sirotanović, Slobodan Jovanović, Sveta Drenovac, Vladeta Ristić, Milutin Kopša, Miodrag Petrović, Slobodan Nović, Miloš Vodopivec, sa kormilarom Predragom Sarićem, osvojio prvo prvenstvo države za Zvezdu. Tada se afirmisao i četverac sa kormilarom. Godinu dana kasnije šestorica iz osmerca sa članovima dubla Petrovečkim i Korošcem učestvuju na Olimpijskim igrama u Londonu 1948 godine.

Najviši uspon rezultata naših veslača obuhvatio je dva perioda i to 1948-1953 i 1965-1980. U prvom zlatnom periodu, naši veslači naročito dominiraju na prvenstvima Jugoslavije i velikim međunarodnim takmičenjima. Dragutin Petrovečki u skifu osvaja tri uzastopna prvenstva 1949, 1950 i 1951 godine. Dvojac bez kormilara (naša najuspešnija takmičarska disciplina) osvaja prvenstva 1950, 1953, 1954, 1955 (tri titule za redom osvaja posada Vladimir Petronić i Aleksandar Otović), a četverac sa kormirlarom 1950. 

1950 - 1953 
Dvojac sa kormilarom 1950, 1951 i 1953, četverac bez kormilara i osmerac 1947, a dubl skul osvaja prvenstvo 1950 godine. Najveći uspeh Crvena Zvezda postiže ipak 1950. godine kada osvaja ekipni šampionat Jugoslavije pobedom u svim kategorijama, izuzev u ženskoj konkurenciji. U to vreme velikog uspona našeg kluba, klub vode najuspešniji treneri: Hugo Borman, Bogdan Sirotanović, Josip Hajzer, Dušan Radaković - Lika i Dušan Đorđević. Sledećih godina dolazi do značajnih promena u sastavu takmičara, tako da Zvezda 1951/52 ima manje uspeha, ali 1953 na državnom prvenstvu osvaja četiri titule. Na međunarodnim takmičenjima svakako treba izdvojiti uspehe na PE u Kopenhagenu 1953 godine kada u dubl skulu Dragutin Petrovečki i Milan Korošec osvajaju bronzanu medalju, prvu i jedinu na velikim takmičenjima.

1956 - 1958
Posle prestanka veslanja proslavljene generacije, dolazi do pada rezultata u najvišoj seniorskoj kategoriji. Najveće teškoće veslači su imali između 1958 i 1965 godine, kada je osvojen najmanji broj trofeja a materijalni položaj kluba bio najteži. Godine 1962, posle nastupa na I Svetskom prvenstvu u Lucernu, sa odsluženja vojnog roka u klub dolazi Krunoslav Janković koji već 1963. godine na Prvenstvu Jugoslavije u Šibeniku (sa Markom Đorđevićem) osvaja prvo mesto u dvojcu bez kormilara. Janković je jedini reprezentativac koji brani boje kluba na Prvenstvima Evrope 1964 u Amsterdamu i 1965 u Duizburgu u disciplini osmerac gde osvaja četvrto mesto. U to vreme treneri u klubu su: Bogdan Sirotanović, Slavko Ivančević, Milan Mart i Dragan Velikić. Prvu titulu u skifu (posle Petrovečkog) osvaja Božur Grujić na prvenstvu Jugoslavije u Jajcu 1956.godine.

1964-1971
Trener je Milan Mart. Bogdan Sirotanović prestaje sa radom 1963, Slavko Ivančević 1964, a Milan Mart odlazi za trenera u Grčku i klub zapošljava profesionalnog trenera Miodraga Filipovića, a kasnije i drugog profesionalca Čedu Mladenovića. Krunoslav Janković postaje honorarni trener kluba u jesen 1965 godine, a profesionalno se angažuje od novembra 1970 godine, kada počinje novi uspon rezulatata kluba. Klub stvara jaku upravu od najistaknutijih sportskih radnika (S. Putnik, M. Petrović, M. Kojić, M. Stefanović, S. Drenovac, R. Miletić, V. Petronić, A. Otović, B. Perić, ...). Zvezda je prebrodila krizu upornim i sistemstski radom, angažujući mlađe i sposobne. To opet dovodi od izvanrednih rezulatata u sedamdesetim godinama koji se održavaju na veoma visokom nivou gotovo deceniju i po. 

Počinje se sa najmlađima, juniorima sa visokim pretenzijama. Državni prvaci u dubl skulu u Mariboru 1965 za podmladak postaju Miodrag Žiža i Stojan Stojanović. Prvu seniorsku titulu prvaka Jugoslavije osvajaju u dubl skulu Ivo Belamarić i Stojan Stojanović 1968 godine. Branimir Leković u skifu (izradjen specijalno po njegovim merama u klupskoj radionici od majstora Juliusa Beljana) osvaja srebrnu medalju u skifu na Prvenstvu Jugoslavije 1971, a u kombinaciji sa Mladenom Marinovićem (VK Mornar) nastupa na juniorskom prvenstvu sveta na Bledu od 28-31. jula 1971 godine i osvaja 11 mesto. Dve godine kasnije '73. u Zatonu kod Šibenika, Branimir Leković i Mladen Marinović, postaće državni prvaci. 

1972-1977
Nastavljajući tradiciju najuspešnije discipline DVOJAC BEZ KORMILARA, prvu titulu posle 1963 osvajaju Vladimir Tomić i Zoran Vidaković na prvenstvu u Beogradu 1972 godine (bili su i vicešampioni 1973 godine). U disciplini dubl skul, seniorke Verica Stepanov i Vesna Miletić osvajaju prvenstvo Jugoslavije u Beogradu 1974. godine. Paralelno sa usponom muških posada u klubu se okuplja veliki broj devojaka. Osvajaju se titule prvaka i nastupi za reprezentaciju. Najviše titula osvaja u skifu Gordana Dimić, kasnije Dragana Pušonjić. Gordana Dimić i Zdenka Dautović osvajaju bronzanu medalju na Balkanskom šampionatu u Sofiji. Biljana Mišljenović i Gordana Dimić pobeđuju u dublu na Prvenstvu Jugoslavije.

U dvojcu bez kormilara, prvakinje države postaju Dragana Pušonjić i Ljiljana Milić. Njih dve nastupaju i na juniorskom svetskom prvenstvu u Sofiji. Prvenstvo države dva puta osvaja i četverac sa kormilarom.

U klubu se angažuju mladi treneri Gradimir Ojdanić, Vladimir Tomić i Mladen Marinović za koje se vezuju neki novi klinci. Zvezda krece u osvajanje svetskog veslačkog vrha '76, kada 16-to godišnjaci M. Mišljenović, O. Tošić, U. Janjić, M. Stojanović u 4x osvajaju XII mesto, a godinu dana stariji Slobodan Svrdlan, Uglješa Janjić sa korm. Sašom Mimićem VI mesto. Stvara se najači klupski osmerac koji pored titule prvaka Jugoslavije, Kupa Mediterana, pobeđuje i na regati u Brnu, te odlazi na Svetsko prvenstvo u Tampereu (Finska) 1977, gde u foto finiš trci gubi medalju i osvaja peto mesto. Članovi ovog osmerca su bili: Slobodan Svrdlan, Sergej Jovanović, Dušan Kovačević, Predrag Jošić, Milan Arežina, Ozren Tošić, Milan Stojanović, Miša Mišljenović i kormilar Saša Mimić.

1978-2000
Godine 1978, Beograd je bio domaćin Svetskog prvenstva. Crvena Zvezda se povinuje odluci VSJ i "rastura" svoj osmerac, te sa svojim veslačima nastupa u četvercu skul (M. Mišljenović, M. Stojanović, M. Arežina i O. Tošić), koji stiže četvrti i gubi medalju za 28 stotinki, a kombinovani osmerac sa VK "Mladost" iz Zagreba stiže peti (Z. Kostić, B. Subotić, D. Despotović, D. Kovačević i kormilar S. Mimić). 

Kupuju se novi najsavremeniji čamci i veslaona za zimski period i ergometri. Zvezda blista kako na domaćim prvenstvima tako i na svetskim takmičenjima. Osvajanjem IV mesta na SP '79 kao i VI mesto na Olimpijadi '80 cini Milana Arežinu najuspešnijim veslačem ovog perioda. Pored njega tu su i Jovanović, Đorđević, Krstić, Kovačević, korm. Mimić, kao i iz nesto mlađe generacije D. Mitrović, M. Milakov, D. Ulemek, D. Bićanin ... Najuspešnija veslačica Crvene Zvezde je Ružica Karajović, pored niza titula prvakinje u skifu osvaja i srebrnu medalju na Svetskom Prvenstvu, dok Elvira i Gabrijela Markuš (sestre bliznakinje) na SP senora B '96 prolaze IV kroz cilj.

Posle tih zlatnih 70-tih klupski potencijal polako opada, ostajemo bez uprave, bez sportskih radnika i seniorskih veslača. Uslediće celokupna reorganizacija kluba. Još jednom Zvezda mora početi od početka i to od najmlađih. Na Juniorskom Svetskom Prvenstvu 2000. Zvezdin dvojac sa (N. Nedeljković, D. Nikolić, korm. Jovanović) osvaja bronzu. Nove generacije dolaze i to uspešne, u to verujemo.

{gallery}Takmicenja{/gallery}

Ušli su u istoriju

Nove strunjače za Klub

16 februar 2018

Zahvaljujemo našim prijateljima Ribiću i Maričiću – napravili ste razliku!...

500.000 rsd za opremu

16 februar 2018

Zahvaljujemo našem prijatelju Slobodanu Petroviću – napravio je razliku! Gdin Slobodan Petrović...

Krstili smo osmerac

03 jun 2017
Krstili smo osmerac

Novi osmerac dobio je ime naše prve pokroviteljke i velike...

Donatori osmerca i četverca

01 mart 2017

U periodu od 2015. do danas  nabavili smo tri četverca...

Donatorsko druženje

11 decembar 2016
Donatorsko druženje

Približavamo se novom osmercu!!! Još jednu godinu smo prvaci Srbije...

Da juniori veslaju na EP

17 jun 2016

Naši veslači Aleksa Popović, Radoš Milićević, Veljko Milovanović sa trenerom...

Saradnja sa VSS Francuske

11 decembar 2015

Stigla nam je pomoć u čamcima iz Francuske od prijatelja...

AKTUELNO

2018 Youth Coaches Conference

09 novembar 2018

Nasi treneri na svetskoj konferenciji trenera @miraclerowing @redstarrowing #worlrowing #youthcoachingconference2018...

Postani šampion

22 oktobar 2018

Upis je u toku! Vlada 063 269 410 i Pera...

Regata "Princ Stefan"

22 oktobar 2018
Regata "Princ Stefan"

Astra liga je klupska liga predviđena za članove Kluba od...

Zvezda na evropskoj nedelji...

19 oktobar 2018

Naši treneri Miloš Tomić i Igor Lončar pomagali su brojnim...

Youth Coaches Conference

18 oktobar 2018

Zvezdini treneri Miloš Čudić i Miloš Tomić će učestvovati na...

Novosadska daljinska regata 2018

14 oktobar 2018
Novosadska daljinska regata 2018

Na poslednjem zvaničnom takmičenju u ovoj sezoni, Daljinskoj regati održanoj...

U poseti pokrovitelju

02 oktobar 2018

Veslači, treneri, članovi i prijatelji Veslačkog kluba Crvena zvezda su...

Veslači Zvezde dobili veliko...

28 septembar 2018

"NAŠ ŠAMPION" Veslači Zvezde dobili veliko priznanje crveno-bele porodice Sportsko...

Čestitke

27 septembar 2018
Čestitke

ISTORIJSKI USPEH VESLAČA ZVEZDE

12 septembar 2018

Od pionira do seniora, crveno-beli "pokupili" prva mesta u Srbiji...

Crvena zvezda je ovogodišnji...

05 septembar 2018

To je ukupan rezultat Kupa Srbije 2018. u kom se,...

Čestitamo Dušanu Slavniću na...

02 septembar 2018

Posted by Veslački Klub Crvena Zvezda-Beograd on Sunday, 2 September 2018

Treće kolo Astra lige

28 avgust 2018

Trka galija početnika: 1.mesto: Oliver Babić, Ilija Čvorić, Jakov Ivanović,...

Balkan Rowing Championship 2018

27 avgust 2018
Balkan Rowing Championship 2018

Na prvenstvu Balkana u Bugarskom gradu Plovdivu, reprezentacija Srbije osvojila...

Naši veslači na Prvenstvu...

24 avgust 2018
Naši veslači na Prvenstvu Balkana 2018

Srpski veslački tim otputovao u Plovdiv na Prvenstvo Balkana 2018!...

Treća regata Astra lige

21 avgust 2018
Treća regata Astra lige

Treća regata Astra lige veslačkog kluba ,,Crvena Zvezda'' biće održana...

Besplatan letnji kamp BEOGRAD...

21 avgust 2018
Besplatan letnji kamp BEOGRAD - ADA

​Po treći put u ovoj veslačkoj sezoni veslački klub ,,Crvena...

Naše posade za međunarodna...

13 avgust 2018

Seniorska posada za nastup na Evropskom prvenstvu za seniore U23:...

Svetsko prvenstvo za juniore,...

13 avgust 2018
Svetsko prvenstvo za juniore, Račice, Češka

Na Svetskom juniorskom prvenstvu u veslanju, u Račicama (Češka), boje...

Exellence

03 avgust 2018

Danas su nasi veslaci prisustvovali prvom sastanku i predavanju OVEP-a...

Klupske vesti

03 avgust 2018

Veslači Crvene zvezde nastavljaju sa kontinuitetom nastupa na najvećim i...

Kontinuitet nastupa na najvećim...

03 avgust 2018

Milica Slijepčević i Dule Slavnić, Veslači Crvene zvezde nastavljaju sa...

Saradnja sa klubom Chiemsee...

02 avgust 2018

U okviru svoje ture do Crnog mora, veslači Chiemsee kluba...

Završne pripreme za izbornu...

02 avgust 2018

Zvezdinu kadetsku postavu /dubl skul Petar Šavrljugu, Aleksandar Grbić zatim...

Šampioni Srbije 2018!

Krštenje osmerca

Najnovije vesti

Godišnja članarina

09 januar 2018
Godišnja članarina

Dragi članovi, Pozivamo vas da uplatite godišnje članstvo za 2018. godinu, i to: Za takmičare i za sve koji plaćaju mesečne članarine 1.500 dinara Za sve članove koji ne plaćaju...

Priznanje za "Veslaj za svoju školu"

02 mart 2018
Priznanje za "Veslaj za svoju školu"

U tradicionalnom izboru najboljih pojedinaca i klubova u protekloj godini, SD Crvena zvezda i Zvezdina revija su za akciju godine proglasili "Veslaj za svoju školu" Beogradska hronika i VK Crvena...

Sedam medalja u Zagrebu!

17 april 2018
Sedam medalja u Zagrebu!

Veslači Crvene zvezde osvojili su sedam medalja na prestižnoj interacionalnoj regati "Croatia Open" i na najbolji mogući način otvorili veslačku sezonu 2018! Regata u Zagrebu bila je prva izborna regata...

Šampioni BIR-a!

21 maj 2018
Šampioni BIR-a!

VESLAČKI TIM CRVENE ZVEZDE JE EKIPNI ŠAMPION BEOGRADSKE INTERNACIONALNE REGATE! Našem Klubu je pripalo 10 zlatnih medalja, kao i pregršt srebrnih i bronzanih. Kadetski tim u muškoj i ženskoj konkurenciji...

ZVEZDINI VESLAČI NA SVETSKOM KUPU

03 jun 2018
ZVEZDINI VESLAČI NA SVETSKOM KUPU

Jovana Arsić i Nataša Zarić su nastupale u dvojcu bez kormilara, 2- SW.  To je naša nova posada i vrlo su se ravnopravno trkale  sa većinom ekipa. U trci malog...

96 GODINA KLUBA

06 jun 2018
96 GODINA KLUBA

6. jun 1922. - 2018. Čestitamo svim članovim. 96. rođendan Kluba.  U subotu 9. juna (pomereno na 16.6 zbog najave lošeg vremena), od 9 do 12 časova, organizujemo ispred Kuba...

NAŠI VESLAČI NA PRVENSTVU FRANCUSKE

07 jun 2018
NAŠI VESLAČI NA PRVENSTVU FRANCUSKE

Višegodišnja saradnja našeg Kluba i Francuskog Kluba "ACBB" iz Pariza nastavlja se i ove godine. Naši najbolji veslači Seniori i juniori su otišli da veslaju za naš prijateljski klub iz Pariza...

63. internacionalna regata Bled 2018

18 jun 2018
63. internacionalna regata Bled 2018

Vukašin Pivač i Dušan Slavnić posle pobede u subotu trijumfovali i u nedeljnom finalu seniorskih dubl skulova na 63. internacionalnoj regati – Bled 2018. Zvezdin juniorski dubl skul potvrdio plasmansku...

Deseto mesto na svetu za Jovanu i Natašu

25 jun 2018
Deseto mesto na svetu za Jovanu i Natašu

Deseto mesto na svetu ostvario je naš ženski dvojac Nataša Zarić, Jovana Arsić, na Svetskom kupu, koji je u nedelju, 24. juna 2018, završen u Austriji. S rezultatom 7:28.49 prošle...

EKIPNI POBEDNICI VOJVODINA OPEN 2018!

01 jul 2018

Rang lista 56. internacionalne regate „Vojvodina Open“ EKIPNI POBEDNICI VOJVODINA OPEN 2018! 10 zlatnih medalja za Zvezdu! Posted by Veslački Klub Crvena Zvezda-Beograd on Sunday, 1 July 2018

Juniorski tim na Fisa Rowing Kamp i SP, Račice, Češka

02 avgust 2018

Naš juniorski tim sa trenerom Tomićem trenira u elitnom FISA Rowing Camp o trošku Svetske veslačke federacije. Otišli muški dubl Slavko Savić, Boris Dimitrijević/, ženski dvojac /Iva Lazić, Minja Vizi/...koji...

Saradnja sa klubom Chiemsee iz Nemačke

02 avgust 2018

U okviru svoje ture do Crnog mora, veslači Chiemsee kluba iz Nemačke, kao završnu tačku ovogodišnje etape izabrali su...Posted by Veslački Klub Crvena Zvezda-Beograd on Friday, 3 August 2018

Kontinuitet nastupa na najvećim i najznačajnijim takmičenjima

03 avgust 2018

Milica Slijepčević i Dule Slavnić, Veslači Crvene zvezde nastavljaju sa kontinuitetom nastupa na najvećim i najznačajnijim takmičenjima ove sezone. Posle Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine, u poljskom Poznaju,...

Klupske vesti

03 avgust 2018

Veslači Crvene zvezde nastavljaju sa kontinuitetom nastupa na najvećim i najznačajnijim takmičenjima ove sezone. Posle Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine, u poljskom Poznaju, gde su boje našeg kluba...

Exellence

03 avgust 2018

Danas su nasi veslaci prisustvovali prvom sastanku i predavanju OVEP-a (Olympic Values Education Program), organizovanom od strane Medjunarodnog Olimpijskog Komiteta. Na ovom sastanku su kroz igru i predavanje svim veslacima...

Svetsko prvenstvo za juniore, Račice, Češka

13 avgust 2018
Svetsko prvenstvo za juniore, Račice, Češka

Na Svetskom juniorskom prvenstvu u veslanju, u Račicama (Češka), boje Srbije branili su veslači i veslačice Crvene zvezde, Slavko Savić, Boris Dimitrijević u dubl skulu i Minja Vizi i Iva...

Naše posade za međunarodna takmičenja u nastavku sezone

13 avgust 2018

Seniorska posada za nastup na Evropskom prvenstvu za seniore U23: 2X SMB - Dušan Slavnić (VKCZ), Igor Đerić (VKP). Juniorske posade Srbije (VKCZ) za Prvenstvo Balkana: 1. 2X JM -...

Besplatan letnji kamp BEOGRAD - ADA

21 avgust 2018
Besplatan letnji kamp BEOGRAD - ADA

​Po treći put u ovoj veslačkoj sezoni veslački klub ,,Crvena Zvezda-Beograd'' otvara svoje kapije i poziva svu zainteresovanu decu uzrasta 2002 godište i mlađi da dođu u besplatan veslački kampi...

Naši veslači na Prvenstvu Balkana 2018

24 avgust 2018
Naši veslači na Prvenstvu Balkana 2018

Srpski veslački tim otputovao u Plovdiv na Prvenstvo Balkana 2018! Poželimo sreću kadetskim i juniorskim posadama. Kadetske posade Srbije (veslači Crvene zvezde): 2X KM - Šavrljuga i Grbić; 2X KŽ...

Balkan Rowing Championship 2018

27 avgust 2018
Balkan Rowing Championship 2018

Na prvenstvu Balkana u Bugarskom gradu Plovdivu, reprezentacija Srbije osvojila 13 medalja, od kojih su veslači i veslačice Crvene zvezde, koji su činili deo reprezetativnih posada, osvojili ukupno 7 medalja,...

Treće kolo Astra lige

28 avgust 2018

Trka galija početnika: 1.mesto: Oliver Babić, Ilija Čvorić, Jakov Ivanović, Nikolaj Madžarov, Jovan Ivančev, Matija... Posted by Veslački Klub Crvena Zvezda-Beograd on Tuesday, 28 August 2018

Čestitamo Dušanu Slavniću na evropskoj bronzi!

02 septembar 2018

Posted by Veslački Klub Crvena Zvezda-Beograd on Sunday, 2 September 2018

Crvena zvezda je ovogodišnji pobednik Kupa Srbije!

05 septembar 2018

To je ukupan rezultat Kupa Srbije 2018. u kom se, od ove godine, proglašavaju ukupni pobednici u kadetskoj konkurenciji. Pobedniči pehar će Crvenoj zvezdi biti uručen za vreme Prvenstva Srbije. ...

ISTORIJSKI USPEH VESLAČA ZVEZDE

12 septembar 2018

Od pionira do seniora, crveno-beli "pokupili" prva mesta u Srbiji   Ovogodišnje prvenstvo Srbije je prvo u istoriji za koje je predviđeno bodovanje po olimpijskom modelu. Brojale su se medalje...

Veslači Zvezde dobili veliko priznanje crveno-bele porodice

28 septembar 2018

"NAŠ ŠAMPION" Veslači Zvezde dobili veliko priznanje crveno-bele porodice Sportsko društvo Crvena zvezda organizovalo je prijem i koktel povodom istorijskog uspeha, osvajanja šampionske titule Veslačkog kluba Crvena zvezda. Tom prilikom...

U poseti pokrovitelju

02 oktobar 2018

Veslači, treneri, članovi i prijatelji Veslačkog kluba Crvena zvezda su bili u poseti svom pokrovitelju, prestolonasledniku Aleksandru Karađorđeviću i princezi Katarini. Zato sto smo ukupni prvaci Srbije u veslanju 2018...

Novosadska daljinska regata 2018

14 oktobar 2018
Novosadska daljinska regata 2018

Na poslednjem zvaničnom takmičenju u ovoj sezoni, Daljinskoj regati održanoj ove subote u Novom Sadu, naš klub je nastupio sa dve posade, četvercem skul pionira i četvercem skul kadeta. Kadeti...

Youth Coaches Conference

18 oktobar 2018

Zvezdini treneri Miloš Čudić i Miloš Tomić će učestvovati na Youth Coaches Conference u Snagovu, Rumunija (od 1. do 4. novembra). Posle izvanredne sezone ovo će im biti prilika da...

Zvezda na evropskoj nedelji sporta

19 oktobar 2018

Naši treneri Miloš Tomić i Igor Lončar pomagali su brojnim posetiocima da naprave prve zaveslaje na veslačkim ergometrima i da se upoznaju sa veslanjem. Događaju su prisustvovali  i ministar omladine i...

Regata "Princ Stefan"

22 oktobar 2018
Regata "Princ Stefan"

Astra liga je klupska liga predviđena za članove Kluba od najmlađih do najstarijih. To je novitet u veslačkom sportu koji je do skoro bio rezervisan samo za vrhunsko, reprezentativno veslanje....

Postani šampion

22 oktobar 2018

Upis je u toku! Vlada 063 269 410 i Pera 063 457 274 Termin 1 Sreda od 11 i od 15 / Wednesday Subota i nedelja od 11 i od...

2018 Youth Coaches Conference

09 novembar 2018

Nasi treneri na svetskoj konferenciji trenera @miraclerowing @redstarrowing #worlrowing #youthcoachingconference2018 #youthrowing #rowingcoaches @ Lake Snagov Posted by Veslački Klub Crvena Zvezda-Beograd on Thursday, 8 November 2018