Jugoslav Luković

Trener

Trener mlađih kategorija.
Prethodno trener mlađih kategorija u VK Smederevo.

Profesor fizičke kulture.

“Veslacku karijeru sam poceo davne 1998. godine u veslackom klubu Smederevo, na nagovor roditelja. Iako sam tada sebe video kao uspesnog fudbalera, na nivou Pedje Mijatovica, roditelji su bili jako uporni da se oprobam u veslanju. Izgleda da je sudbina umesala prste i kroz akciju kroz skole, treneri veslanja, na promociji tog sporta, su me zapazili i pozvali da treniram do tada za mene nepoznati sport. Veslajem sam se bavio do 2003. godine, predstavljao klub na brojnim domacim i internacionalnim takmicenja, bio sam i clan reprezentacije Jugoslavije…
Po zavrsetku sportske karijere sam upisao studije, zavrsio fakultet za sport i fizicko vaspitanje. Pri kraju studija, cini mi se, da je sudbina ponovo odigrala svoj potez. 
Leta 2009. godine sam poceo trenersku karijeru, onako neplanirano. Na nagovor naseg reprezetantivnog trenera, Dejana Guslova, sam poceo trenersku karijeru. Dogovor smo postigli u jednom od kafica u Smederevu, verovatno svi zivotni putevi krecu iz kafane.
Kao trener u Smederevu sam osvojio brojne medalje na domacim i internacionalnim regatama, visestruki sam osvajac drzavnih titula sa mladjim kategorijama. Takodje sam bio i clan strucnog staba reprezentacije Srbije. 
Sada sam trener u Crvenoj Zvezdi i svoj put nastavljam, tamo gde sam stao, sa nekim novim klincima, u novom klubu.”

Jugoslav Luković – Juga

“A coach is someone who always makes you do what you don’t want to do so you can be who you’ve always wanted to be.”

Pin It on Pinterest