Peto mesto za srpski dvojac na OI 2020!

Peto mesto za srpski dvojac na OI 2020!
05 Aug

Kada se sve uzme u obzir, uz već poznatu činjenicu da, za razliku od ostalih posada, zbog koronavirusa Miloš i Martin nisu veslali dve nedelje pred Olimpijske igre, baš kao što je to bio slučaj sa Jovanom Arsić u skifu, jasno je da je rezultat koji je ostvario naš dvojac vredan divljenja.

Iako su ostvarili odličan rezultat, naši momci su za sajt Olimpijskog komiteta Srbije izjavili da im je žao što nisu stigli do medalje. 

– Ovo nije bila najbolja trka. U najgorem momentu se osetilo sve što nas je pratilo. Izolacija, karantin… Veliki je uspeh ući u finale nakon svega. Između kvalifikacija i polufinala imali smo dužu pauzu, dok to nije bio slučaj između polufinalne i finalne trke. Falilo nam je svežine. Treba biti realan, ostaje velika žal za medaljom, jer smo pokazali da imamo kvalitet. Sport je nekada surov, moramo da se izdignemo iznad situacije i nastavimo dalje. Zahvalio bih se predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Božidaru Maljkoviću, ministru Vanji Udovičiću i generalnom sekretaru OKS Đorđu Višackom na pomoći koja nam je pružena prilikom priprema za Igre. Kada smo u decembru počeli da radimo sa trenerom Stojićem, podigli smo kvalitet nastupa kao i ambicije. Pariz je blizu, za tri godine, i to je naš sledeći cilj – rekao je Miloš Vasić nakon završene finalne trke.

Martin Mačković je istakao da je naš dvojac predano radio pred Igre i da je rasplet situacije pri dolasku u Tokio sigurno uticao na rezultat.

– Svakog dana smo radili predano, budili se sa istim ciljem na pameti, davali smo sve od sebe. Prošli smo kroz težak period na samom početku Igara, sve je to uticalo na nas. Ne smemo biti nezadovoljni petim mestom, ali ostaje žal nakon svega – emotivan je bio Mačković.

Preuzeto sa VSS

Pin It on Pinterest