VKCZ

DUPLA KRUNA

Naš Klub je osvojio 14.5 zlatnih medalja i ubedljivo stigao do prvog mesta i do prvog Ukupnog prvaka Srbije u svim kategorijama.

ISTORIJSKI USPEH VESLAČA ZVEZDE

Od pionira do seniora, crveno-beli “pokupili” prva mesta na Prvenstvu Srbije 2018.

Prvenstvo Srbije 2018. je prvo u istoriji za koje je predviđeno bodovanje po olimpijskom modelu.
Brojale su se medalje – zlatna medalja vredi najviše, ukoliko je isti broj zlatnih, vrednuju se srebrne, a zatim i bronzane ukoliko je isti broj srebrnih.

Imali smo i najviše srebrnih medalja. Od ukupno 36 trka naš klub je pobedio u 14.5 (0.5 je kombinacija sa veslačem iz Pančeva u 2x). Ujedno, danas je naš Klub dobio i pehar Pobednika Kupa Srbije (boduje se samo za Kadete), tako da može fudbalskim rečnikom da se kaže, dupla Kruna. 

Čestitke svim veslačima, trenerima, kancelariji, Upravi i svim prijateljima Kluba.
Hvala vam. ​
ZVEZDA DO TOKIJA!!!

Dušan Kovačević, direktor i sportski direktor Kluba
Trener seniora i seniorki a i b
Koordinator ženskog veslanja u VSS

Veslanje je sport tradicionalno vezan uz visoko obrazovanje

Al Jazeera Balkans

Moj sport – veslanje

Dušan je mladić apsolutno posvećen sportu i najveća želja mu je da njegova Crvena Zvezda prekine dugogodišnju dominaciju Partizana u veslanju.

Priča o veslanju je drugi film iz VICE Srbija serijala Moj sport. Dušan Slavnić je mladić apsolutno posvećen sportu. On trenira veslanje dva puta dnevno, gotovo svakog dana. Želi da bude najbolji na državnom prvenstvu i da njegov klub Crvena Zvezda ove godine prekine dominaciju Partizana koja traje više od 25 godina. Nije želeo da ode u Ameriku kao većina mladih i perspektivnih veslača iz Srbije.

Moj sport – veslanje

Sport za top formu

Veslanje čini čuda za respiratorni sistem jer se redovnim treninzima povećava kapacitet pluća. Osim toga, ono pruža savršen trening svim mišićima. Pravilnim i ravnomernim veslačkim pokretima jačaju se mišići leđa, grudi i stomaka i rasterećuje kičmeni stub. Veslanje je odlično i za rad srca jer ubrzava krvotok i čuva krvne sudove.

Za jedan sat veslanja na mirnoj vodi sagori se mnogo više kalorija nego nakon bavljenja tenisom ili trčanjem.

Veslanje se naročito preporučuje deci u pubertetu jer razvija telo na pravi način. 

Ako želite da svoje telo dovedete u top-formu, izaberite neki od sportova koje predlaže Majkl Kolins, lekar i fitnes trener. 

U razvoju ličnosti veslanje podstiče upornost, borbenost, samopouzdanje, a posebno smisao za timski rad. Za razliku od sportova gde jedni pojedinci nose igru, a drugi pojedinci mogu biti zapostavljeni, uspeh veslačke posade zavisi od svih, a naročito od najslabijeg u čamcu.

Najpoznatiji i najbogatiji svetski univerziteti, oni koji mogu da biraju i studente i profesore i sport, uzimaju veslanje kao glavni sport.

7 razloga zasto je veslanje jedan od najboljih sportova!

Pin It on Pinterest