POSTANI ŠAMPION!


19. novembar 2019.
Veslački klub Crvena zvezda poziva talentovane devojčice i dečake od 12 do 15 godina na audiciju za takmičarski tim!
Info: 063 202 758

 • Želiš da promeniš sport, uđeš odmah u prvi tim i ne sediš na klupi za rezerve
 • Želiš da započneš sportsku takmičarsku karijeru /u veslanju možeš i sa 15 godina/
 • Želiš da naučiš veslanje od vrhunskih trenera/veslača, u najboljim čamcima
 • Želiš da se takmičiš već 2020 na prvenstvu Srbije
 • Želiš da osiguraš svoju budućnost stipendijom u Americi
 • Želiš da dovedeš formu i izgled do savršenstva

Broj mesta je ograničen. Za najbolje sledi jednomesečna besplatna obuka.


OBUKA I PREDTAKMIČARSKI PROGRAM

Neprestani nadzor za vreme treninga, Profesionalni saveti trenera, Veliko iskustvo sa svim uzrastima.

Pera 063 457 274

Petar Ibročić
Trener veslanja
Obuka i predtakmičarski program

Prof.fiz.kulture, dipl kineziterapeut, magistar veslanja, inž informatike

 • Ponedeljak i četvrtak od 9 i od 15 / Monday and Thursday
 • Subota od 9 i od 17 / Saturday

Vlada 063 269 410

Vladan Milosavljević
Trener veslanja
Obuka, predtakmičarski program i rekreacija

Profesor fizičke kulture

 • Sreda od 11 i od 15 / Wednesday
 • Subota i nedelja od 11 i od 13 / Weekend
 • Ako želite da naučite da veslate, da budete zdravi, da se pravilno razvijete, da boravite na svežem vazduhu, da steknete samopouzdanje, da osetite timski rad i avanturistički duh preporučujemo Vam našu školu veslanja.
 • Prethodno bavljenje sportom nije neophodno, ali veština plivanja je obavezna da biste postali polaznik Škole.
 • Za početak, učićete u grupi čija je veština veslanja na sličnom nivou, koristeći široke i sigurne čamce galije i gigove. Kako se Vaša tehnika i samouverenost budu povećavali, koristićete sve bolje i brže čamce.

 

PROGRAM

Ukoliko vam je ovo prvi susret sa ovim sportom, treneri će vam pomoći da savladate osnovne veslačke pokrete u čamcu koji se koristi za obuku veslača, i koji se zove Galija. Kada postanete spremni za sledeći korak, napredovaćete lagano i u druge veslačke čamce.

Svim članovima je na raspolaganju veoma lepo opremljena veslačka teretana, kao i pristup veslaoni (specijalno izrađeni veslački bazeni) i ergometrima (sprava koja simulira veslanje). Lep provod, nova poznanstva, dobro druženje, kao i ozbijan rad, ovde su vam zagarantovani!

Naučićete sve aspekte veslanja, od mehanizama zaveslaja na vodi i na ergometrima (veslačka mašina koja simulira veslački pokret) do mera bezbednosti na vodi . Trudimo se da najveći deo vremena provedemo na vodi. Deo treninga se provodi i na “suvom”, gde se rade raznovrsni veslački poligoni snage i trčanja. Veslanje razvija najveći broj mišićnih grupa u telu (samo rvanje razvija još i vratne mišiće). Uz to razvija kardiovaskularni sistem i kondiciju, kao i istrajnost i snagu volje.

Redovan dolazak na treninge je preporučljiv i neophodan da biste napredovali, ojačali i savladali tehniku veslanja. Oni koji pokažu najviše talenta i interesovanja prelaze u predtakmičarski program.

 • Neprestani nadzor za vreme treninga,
 • Profesionalni saveti trenera,
 • Veliko iskustvo sa svim uzrastima.

Treneri

Petar Ibročić

Trener veslanja
Obuka i predtakmičarski program

Prof.fiz.kulture, dipl kineziterapeut, magistar veslanja, inž informatike
Telefon: +381 63 457 274

Vladan Milosavljević

Trener veslanja
Obuka, predtakmičarski program i rekreacija

Profesor fizičke kulture
Telefon: +381 63 269 410

Demonstratori

Milica Milosavljević
Aleksa Ivković
Luka Danilović
Nataša Đorđević
Gordan Miletić
Stefan Leković

ŠTA PONETI NA TRENING

Nije vam potrebna skupa već uska i slojevita 🙂 oprema!

Ako odlučite da je veslanje za vas, onda ćete imati koristi od ulaganja u neke kvalitetne slojeve odeće koji će vam čuvati toplotu zimi i hladiti tokom leta, ali pre svega, u kojima ćete ostati suvi.
Vaša odeća mora biti udobna, ali ne previše široka – ne želite da je zakačite veslima ili rolom.

Patike moraju biti za trčanje zato što je trčanje jako važna vežba za veslača i jedna trećina treninga.

Odeća za vodu Odeća za teretanu, ergo salu i veslaonu
Šešir/kačket ili kapa Preko leta kačket vas štiti od sunca i obavezan je. Kapa preko zime zato što gubite trećinu telesne temperature preko glave. Opema

Uska, “close fitting” sportka odeća, helanke, uske maice dugih rukava, tech materijali omogućavaju vam kretanje.

U veslaoni je poželjno nositi veslački prsluk zbog mogućnosti prskanja vodom iz bazena i zato što se često vesla pored otvorenih prozora.

Kombinezon Kombinezoni se uglavnom koristi za trke, ali bi mogli postati deo vašeg redovnog treninga, jer su napravljeni od specijalne tkanine i omogućavaju vam da se lako krećete. Leti kombinezon može biti i sve što nosite na treningu, a zimi može napraviti dobar osnovni sloj. Da bi trajali duže, ne dodajte omekšivače u pranje. Trenerka Deo treninga se može odvijati napolju pa je poželjno u svlačionici čuvati suvu trenerku koju ćete obući preko opreme za teretanu.
Trenerka Trenerke su dobre u zimskom periodu kako bi se vaše noge zagrejale, naročito kada izađete sa vode, montirate čamce … Poželjno je da gornji dio bude na šniranje “Biciklističke” rukavice Ne morate nositi rukavice, ali ponekad mogu sprečiti stvaranje žuljeva. Neophodno je da budu napravljene tako da ne “proklizavaju”.
Helanke, biciklističke…
(za trčanje, bez sunđera) 
Bilo kakav tip je dobar za veslanje jer se neće uhvatiti za vesli ili rol na čamcu. Tkanina se brzo osuši kada je mokra.    
Maice
(nekoliko za svaki trening)
T-shirts maica je idealna za sva godišnja doba. Na hladnom je bolje imati puno tankih slojeva, a ne jedan debeo!    
Prsluk Prsluci su dobra opcija za hladno vreme jer čuvaju toplotu leđa a ne ometaju ruke. Poželjno je da bude veslački, uz telo ili da može da se stegne i duži pozadi.    
Vindjakna U vlažnim vremenima je odlična ideja da nosite vodonepropusni gornji sloj. Normalna vodootpornost će biti dovoljna, ali je veslačka vindjakna dizajnirana posebno za veslanje.    
Sportske maice Tzv tech top je tanka “ljigava” maica. Održavaće vaše telo toplim i suvim jer su uglavnom napravljene od prozračnog materijala. Često ćete videti veslače da koriste ove maice ispod kombinezona. Prave se sa kratkim i dugim rukavima. Da bi trajali duže, ne dodajte omekšivače u pranje jer gube svojstva.    
Rukavice Rukavice nisu idealne za veslanje jer vam ne dozvoljavaju da pravilno osetite i držite veslo. Međutim ukoliko nabavite posebno dizajnirane za veslanje, značiće vam zimi po hladnom vremenu!    
Dokolenice Dobra je ideja da nosite čarape kada veslate, s obzirom na to da ćete biti u čamcu. Dokolenice ili čarape sa dužom ranflom su posebno dobre jer ih možete povući do kolena i zaštititi listove od šina po kojima ide rol.    

Pravila ponašanja za vreme takmičenja

Brifing pred trku: pripreme – pravila ponašanja za vreme takmičenja, šta poneti na takmičenje…

Naši veslači imaju priliku da se od samog pocetka upoznaju sa svim takmičarskim pravilima, kako bi im nastavak bavljenja sportom proticao lakse i bez problema.

Ekskluzivno, samo za naše članove – svaki veslač VK Crvena zvezda dobija booklet sa pravilima!!!

Predavanja drži Ivana Filipović, naša veslačica, reprezentativka Srbije, medalja na evropskom prvenstvu, a sada i veslački sudija.

Pin It on Pinterest