ЗВЕЗДА ТЕ ЗОВЕ!
БЕСПЛАТАН КАМП – ОБУКА ВЕСЛАЊА

15 – 18. 02.2024.

Искористи распуст да научиш нешто ново!
/УЗРАСТ: 11 – 20 ГОДИНА/*

БЕСПЛАТНО ВЕСЛАЊЕ

Поводом Дана државности, Веслачки клуб ,,Црвена звезда” организује бесплатни камп од четвртка до недеље /сваки дан/ 15 – 18.02.2024 од 10ч, Ада Циганлија 5.

Током трајања обуке осим веслања на ергометрима – сувим веслима, ако време дозволи, веслаће се и на води.

Сви “кампери” добиће процену физичке способности на специјализованим веслачким машинама. 

Недељa, 18.фебруар: такмичење на веслачким ергометрима, да покажу шта су научили.

За најбоље обезбеђене су  награде и бесплатно тренирање наредних месец дана.

Програм воде искусни лиценцирани веслачки тренери по програму прилагођеном почетницима.

Резервишите термин: 063 202 758

Neprestani nadzor za vreme treninga, Profesionalni saveti trenera, Veliko iskustvo sa svim uzrastima.

OBUKA I PREDTAKMIČARSKI PROGRAM

Čuda 064 2898 591

Miloš Čudić
Trener veslanja
Obuka, predtakmičarski program i rekreacija

 • Ponedeljak i četvrtak / Monday and Thursday
  od 18:30h
 • Subota / Saturday
  od 18:30h

Vlada 063 269 410

Vladan Milosavljević
Trener veslanja
Obuka, predtakmičarski program i rekreacija
Vladan Milosavljević
Profesor fizičke kulture

 • Sreda / Wednesday
  od 11h, 15h i 17h  
  Sredom za početnike i iskusnije od 11h ili od 15h.
  Za iskusnije postoji termin i od 17h.
 • Subota i nedelja / Weekend
  od 13h i od 15h  
  Srednjoškolci i stariji početnici subotom i nedeljom od 13h.
  Od 15h iskusniji veslači.

 • Ako želite da naučite da veslate, da budete zdravi, da se pravilno razvijete, da boravite na svežem vazduhu, da steknete samopouzdanje, da osetite timski rad i avanturistički duh preporučujemo Vam našu školu veslanja.
 • Prethodno bavljenje sportom nije neophodno, ali veština plivanja je obavezna da biste postali polaznik Škole.
 • Za početak, učićete u grupi čija je veština veslanja na sličnom nivou, koristeći široke i sigurne čamce galije i gigove. Kako se Vaša tehnika i samouverenost budu povećavali, koristićete sve bolje i brže čamce.

 

PROGRAM

Ukoliko vam je ovo prvi susret sa ovim sportom, treneri će vam pomoći da savladate osnovne veslačke pokrete u čamcu koji se koristi za obuku veslača, i koji se zove Galija. Kada postanete spremni za sledeći korak, napredovaćete lagano i u druge veslačke čamce.

Svim članovima je na raspolaganju veoma lepo opremljena veslačka teretana, kao i pristup veslaoni (specijalno izrađeni veslački bazeni) i ergometrima (sprava koja simulira veslanje). Lep provod, nova poznanstva, dobro druženje, kao i ozbijan rad, ovde su vam zagarantovani!

Veslanje razvija najveći broj mišićnih grupa u telu (samo rvanje razvija još i vratne mišiće). Uz to razvija kardiovaskularni sistem i kondiciju, kao i istrajnost i snagu volje.

Naučićete sve aspekte veslanja, od mehanizama zaveslaja na vodi i na ergometrima (veslačka mašina koja simulira veslački pokret) do mera bezbednosti na vodi . Trudimo se da najveći deo vremena provedemo na vodi. Deo treninga se provodi i na “suvom”, gde se rade raznovrsni veslački poligoni snage i trčanja.

Redovan dolazak na treninge je preporučljiv i neophodan da biste napredovali, ojačali i savladali tehniku veslanja. Oni koji pokažu najviše talenta i interesovanja prelaze u predtakmičarski program.

 • Neprestani nadzor za vreme treninga,
 • Profesionalni saveti trenera,
 • Veliko iskustvo sa svim uzrastima.


Label and copyright: RTS
Beogradska hronika Jutarnji program

ŠTA PONETI NA TRENING

Nije vam potrebna skupa već uska i slojevita 🙂 oprema!

Ako odlučite da je veslanje za vas, onda ćete imati koristi od ulaganja u neke kvalitetne slojeve odeće koji će vam čuvati toplotu zimi i hladiti tokom leta, ali pre svega, u kojima ćete ostati suvi.
Vaša odeća mora biti udobna, ali ne previše široka – ne želite da je zakačite veslima ili rolom.

Patike moraju biti za trčanje zato što je trčanje jako važna vežba za veslača i jedna trećina treninga.

Odeća za vodu Odeća za teretanu, ergo salu i veslaonu
Šešir/kačket ili kapa Preko leta kačket vas štiti od sunca i obavezan je. Kapa preko zime zato što gubite trećinu telesne temperature preko glave. Opema

Uska, “close fitting” sportka odeća, helanke, uske maice dugih rukava, tech materijali omogućavaju vam kretanje.

U veslaoni je poželjno nositi veslački prsluk zbog mogućnosti prskanja vodom iz bazena i zato što se često vesla pored otvorenih prozora.

Kombinezon Kombinezoni se uglavnom koristi za trke, ali bi mogli postati deo vašeg redovnog treninga, jer su napravljeni od specijalne tkanine i omogućavaju vam da se lako krećete. Leti kombinezon može biti i sve što nosite na treningu, a zimi može napraviti dobar osnovni sloj. Da bi trajali duže, ne dodajte omekšivače u pranje. Trenerka Deo treninga se može odvijati napolju pa je poželjno u svlačionici čuvati suvu trenerku koju ćete obući preko opreme za teretanu.
Trenerka Trenerke su dobre u zimskom periodu kako bi se vaše noge zagrejale, naročito kada izađete sa vode, montirate čamce … Poželjno je da gornji dio bude na šniranje “Biciklističke” rukavice Ne morate nositi rukavice, ali ponekad mogu sprečiti stvaranje žuljeva. Neophodno je da budu napravljene tako da ne “proklizavaju”.
Helanke, biciklističke…
(za trčanje, bez sunđera) 
Bilo kakav tip je dobar za veslanje jer se neće uhvatiti za vesli ili rol na čamcu. Tkanina se brzo osuši kada je mokra.    
Maice
(nekoliko za svaki trening)
T-shirts maica je idealna za sva godišnja doba. Na hladnom je bolje imati puno tankih slojeva, a ne jedan debeo!    
Prsluk Prsluci su dobra opcija za hladno vreme jer čuvaju toplotu leđa a ne ometaju ruke. Poželjno je da bude veslački, uz telo ili da može da se stegne i duži pozadi.    
Vindjakna U vlažnim vremenima je odlična ideja da nosite vodonepropusni gornji sloj. Normalna vodootpornost će biti dovoljna, ali je veslačka vindjakna dizajnirana posebno za veslanje.    
Sportske maice Tzv tech top je tanka “ljigava” maica. Održavaće vaše telo toplim i suvim jer su uglavnom napravljene od prozračnog materijala. Često ćete videti veslače da koriste ove maice ispod kombinezona. Prave se sa kratkim i dugim rukavima. Da bi trajali duže, ne dodajte omekšivače u pranje jer gube svojstva.    
Rukavice Rukavice nisu idealne za veslanje jer vam ne dozvoljavaju da pravilno osetite i držite veslo. Međutim ukoliko nabavite posebno dizajnirane za veslanje, značiće vam zimi po hladnom vremenu!    
Dokolenice Dobra je ideja da nosite čarape kada veslate, s obzirom na to da ćete biti u čamcu. Dokolenice ili čarape sa dužom ranflom su posebno dobre jer ih možete povući do kolena i zaštititi listove od šina po kojima ide rol.    

Music Copyright: SAIL – AWOLNATION (Unofficial Video)
IG: https://www.instagram.com/xzzi.drone

Povremeno organizujemo besplatne veslačke kampove

Veslački klub “Crvena zvezda-Beograd” od 15. do 18. februara 2024 otganizuje kamp. Broj mesta je ograničen, požurite da započnete svoju veslačku avanturu! Što pre rezervišite mesto na broj 063202758. #redstarrowing #beograd #crvenazvezda #kamp

Posted by Veslački Klub Crvena Zvezda-Beograd on Thursday, 2024

Pin It on Pinterest