Zvezdin četverac otputovao na evropsko prvenstvo

16 May

Šest srpskih posada, među kojima i naš četverac, nadmetaće se za vikend u Esenu u najboljoj klasi svog uzrasta. Naši veslači Slavko Savić, Petar Šavrljuga, Boško Kostić i Nikola Stevanić, pokrenuli su donatorsku akciju i prikupili novac za troškove Evropskog prvenstva.

Na jezeru Baldenejze nadomak Esena u subotu i nedelju se održava Evropski šampionat za juniore. Srbiju će predstavljati šest čamaca sa 18 takmičara, a jedan je u ženskoj konkurenciji. Prvog dana su kvalifikacije i repesaži, a sutradan polufinala i finala. Žreb je u petak u 17 časova.

Oslonac mladim reprezentativcima biće i Aleksa Đokić, Vladimir Mojić, Stevan Stojanović, Aleksandar Smiljanić i Miloš Čudić.

Svaka čast momci, želimo vam puno sreće na predstojećem takmičenju!

Četverac: Dušan Belić (Partizan), Đorđe Gruber (Grafičar), Ranko Samardžija (Partizan), Todor Stanković (Galeb)

Četverac s kormilarom: Andrija Jevtić (Smederevo), Nikola Kolarević (Grafičar), Nikola Soldatović (Smederevo), Veljko Matić (Partizan), Lazar Ivković (Partizan)

Četverac skul: Boško Kostić, Petar Šavrljuga, Slavko Savić, Nikola Stevanić (svi Crvena zvezda)

Skif: Ivan Katić (Danubijus 1885)

Dubl skul: Rastko Ratajac, Dušan Stefanović (oba Danubijus 1885); Iva Lazić (Crvena zvezda), Andrijana Mijailović (Grafičar).

Naš juniorski četverac skul je prošlog vikenda, posle samo jednog treninga u čamcu, izborio vizu za evropsko prvenstvo koje se održava 18. i 19. maja u Essen-u u Nemačkoj!

Podsetimo se da su oni otputovali kao samofinansirajući reprezentativci Srbije. Novac je skupljen pre svega zahvaljujući donaciji Bogdana Ilića i Danila Badnjara, poznatijeg kao@bakaprase i @choda19a, kao i dobrotvorima u Srbiji i inostranstvu koji su pomogli akciju i na taj način našim momcima obezbedili put.

Pin It on Pinterest