VKCZ

Naša Jovana u vodećoj svetskoj konkurenciji

31 May

Na regatnoj stazi Crvenog jezera u Lucernu u petak počinje Evropsko prvenstvo na kojem imamo Jovanu Arsić u pojedinačnoj konkurenciji.

Od srpskih posada, u dvojcu veslaju pobednici svetskog kupa Martin Mačković i Miloš Vasić, Igor Đerić, braća Aleksandar i Nenad Beđik i Viktor Pivač u četvercu, skifisti Aleksandar Filipović i Jovana Arsić i Miloš Stanojević u skifu za lake veslače.

Prvog dana su kvalifikacije i repesaži. U subotu su polufinala, a u nedelju finala.

11.48, veslaće Arsićeva u drugoj od tri kvalifikacione trke. U polufinale će po dve najbolje, a njene suparnice su takmičarke iz Češke, Holandije, Bugarske, Nemačke i Austrijanka Magdalena Lobnig, srebrna s Evropskog prvenstva, a bronzana s mundijala prošle godine.  Repasaži počinju u 16:42

Mačković i Vasić startovaće u 9.24 časova, u drugoj od tri kvalifikacione trke. Takmaci su im posade iz Ukrajine, Belorusije, Češke i Mađarske. U polufinale idu po tri najbrže.

U jednoj grupi su važeći svetski i evropski prvaci braća Sinković iz Hrvatske, a u drugoj braća Onfroa iz Francuske i Rumuni Kozmijuk i Tudosa, koji su prošle godine u Škotskoj uzeli srebro odnosno bronzu.

Sledeći, u 10.42, kreće Stanojević. Veslaće u poslednjoj od tri grupe. U polufinale će po dvojica najboljih. Suparnici su mu Čeh Jirži Kopac, Nemac Maks Reger, Slovenac Rajko Hrvat i Hrvat Luka Radonjić, koji je lane u Glazgovu bio peti.

11.24 časova, u prvoj od tri kvalifikacione trke, startuje četverac. Rivali su posade iz Nemačke, Danske Poljske i Austrije. Po tri prvoplasirane idu direktno u polufinale.

12.18 časova, u pretposlednjem od pet kvalifikacinih nadmetanja, startuje Filipović. Protivnici su mu iz Švajcarske, Nemačke, Belgije i Turske. Dalje će po četiri najbržih.

Repesaži su popodne, od 15.30 do 16.54 časova.

Pin It on Pinterest