IN MEMORIAM

IN MEMORIAM
05 Jun

Dragana Pušonjić 20.09.1964. – 03.06.2019.

Komemoracija povodom smrti Dragane Pušonjić biće održana u prostorijama Veslačkog kluba ,,Crvena zvezda“ u četvrtak 06. juna u 11.00, a kremacija na Novom groblju u 13.00 h.

Veslački klub ,,Crvena Zvezda“ se sa neizmernim žaljenjem oprašta od jedne od svojih najboljih veslačica, devetostruke prvakinje Jugoslavije, podjednako uspešne skifistkinje, veslačice dubl-skula i dvojca, trenera, ali i međunarodnog sudije, Dragane Pušonjić.  

Lista njenih veslačkih uspeha je duga, a svaki od njih lično je zapisala u svoj veslački dnevnik, precizno i tačno kako je jedino umela:  od prvog prvenstvo SFRJ u Jajcu 1979. godine do 1986. godine Dragana je s lakoćom kombinovala titule prvakinje države za mlađe juniorke, juniorke i seniorke u skifu, dvojcu, dubl i četverac skulu, uspešno nastupajući i na međunarodnim regatama, te na juniorskom Svetskom prvenstvu 1981. godine u Sofiji. Naš Klub je njenim dolaskom, i odlukom da snežne padine Kopaonika zameni savskim rukavcem, započeo period dominacije u ženskom veslanju.

WORLDROWING – SRB

WORLDROWING – YU

Na sjajnu veslačku karijeru nadovezala je kratko trenersku, a zatim i sudijsku. 2003. godine postaje međunarodni FISA sudija i članica žirija na Mediteranskim igrama u Taragoni, Kostal regati u Solunu, svetskim kupovima u Lucernu, Beogradu, Plovdivu i Varezeu, svetskim prvenstvima za veterane u Škotskoj i Zagrebu, evropskim prvenstvima u Poznanju i Beogradu , mnogim internacionalnim regatama, balkanskim šampionatima, NTO žirijima u zemlji i inostranstvu, neumorni i nezamenjivi član Sudijske organizacije Srbije.

Dragana je bila uporna i istrajna, nepokolebljiva u svemu što naumi, istinoljubiva, pravična, spremna da bez razmišljanja ,,pogine“ za tim i prijatelje, puna enrgije koju je često bilo teško pratiti, duhovita, nasmejana i vedra, sposobna da i u bezizlaznoj situaciji pronađe rešenje vrcavo se poigravajući svojim intelektom i šarmom. ,,Žena zmaj“ opis je koji se najčešće koristio uz njeno ime, a ,,Crvenoj Zvezdi“, kojoj je celog života ostala verna, čast je što je među njenim najsjajnijim zvezdama i ime Dragane Pušonjić.

Pin It on Pinterest