ПОТПИСАН ИСТОРИЈСКИ СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ СД ОЛИМПИЈАКОС И СД ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

ПОТПИСАН ИСТОРИЈСКИ СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ СД ОЛИМПИЈАКОС И СД ЦРВЕНА ЗВЕЗДА
19 Jun

Спортско друштво Олимпијакос и Спортско друштво Црвена звезда, спортски симболи Грчке и Србије, потписали су историјски Меморандум о сарадњи два пријатељска спортска друштва, први овакав документ у читавој Европи.

Свечани чин потписивања Меморандума о сарадњи одржан је у Медија центру ФК Црвена звезда на стадиону „Рајко Митић“ у присуству представника клубова СД Црвена звезда и наших навијача. Меморанудм о сарадњи потписали су Звездан Терзић, председник Управног одбора СД Црвена звезда и Михалис Кунтурис, председник СД Олимпијакос.

Спортско друштво Олимпијакос и Спортско друштво Црвена звезда прошле године су учествовали у првом заједничком пројекту, уз подршку Еразмус + , „Тренери Црвене звезде за европску димензију у спорту и међународну мобилност“. Осам тренера Црвене звезде су у две групе боравили у Пиреју где су усавршавали своје знање и размењивали искуства и идеје са тренерима Олимпијакоса.

У име тренера Црвене звезде, учесника овог пројекта, говорио је Игор Лончар, тренер Веслачког клуба.

– Припала ми је велика част да будем део једног великог пројекта где сам кроз своје лично искуство, а верујем да говорим и у име осталих тренера, стекао нова знања и нове контакте са пријaтељским клубом из Атине. Кроз две недеље боравка у Атини осетили смо велико пријатељство и сви смо стекли нова знања и искуство, а остали смо и у котнакту са тренерима Олимпијакоса. Хвала свима и желим добродошлицу нашим пријатељима из Грчке – рекао је Лончар.

Меморандум подразумева да ће 16 клубова у оба друштва сарађивати и размењивати идеје и искуства, а то су фудбал, кошарка, женска кошарка, одбојка, рукомет, ватерполо, женски ватерполо, пливање, атлетика, стони тенис, бокс, теквондо, кик бокс, веслање, мачевање и тенис…

Меморандум представља основ за разраду и имплементацију унапређујући комуникацију и сарадњу у областима: тренажно-едукативног процеса; спортске медицине; акцијама хуманитарног карактера; спортског менаџмента; обележавања и учешћа у актуелним спортским такмичењима, важним датумима, годинама оба спортска друштва, прославама догађаја, јубилеја и титула оба спортска друштва и чланица – клубова спортских друштава; креативно-комуникационих радионица, дигитализације и ширењу сфере утицаја и проширења лојалне базе фанова путем друштвених мрежа.

Више информација: https://sd-crvenazvezda.net/2024/06/18/potpisan-memorandum-o-saradnji-izmedju-sd-olimpijakos-i-sd-crvena-zvezda/ 

Pin It on Pinterest