2017 godina

2017 godina
30 Dec

Matematička gimnazija pobednik manifestacije “Veslaj za svoju školu”

Matematička gimnazija pobedila je u petom finalu revije “Veslaj za svoju školu” i odbranila prošlogodišnju titulu. U Savskom rukavcu na Adi Ciganliji, drugo mesto osvojila je Osma gimnazija, treći su bili učenici gimnazije “Patrijarh Pavle”.

Čestitamo pobednicima i zahvaljujemo se svim maturantima na učešću i fer-plej borbi

Dragi prijatelji i članovi

U periodu od 2015. do danas  nabavili smo tri četverca od čega jedan vrhunski, dva ergometra i sada, posle 38 godina i OSMERAC /skoro/.
Sa vama smo obezbedili opremu za veslače, brinuli se o njihovom zdravlju, školovanju, pripremama, odlasku na takmičenja…
Sa vama smo brinuli o ugledu Kluba, očuvali i popravili zgradu i ponton, borili se za društveni položaj, pravnu sigurnost i popularnost Kluba i veslačkog sporta.

Hvala svima!
MAKSIMALNO I KONSTANTNO U NOVE POBEDE!

Veslaj za svoju školu 2017.

Maturanti beogradskih gimnazija, zajedno sa svojim profesorima, moći če i ove godine da veslaju za svoju školu na takmičenju čije je finale zakazano ѕa 21.april u Čukaričkom rukavcu na Adi ciganliji. 

Ovogodišnji finalisti su: matematička, osma i petnaesta beogradska gimnazija. 

„Veslaj za svoju školu” je revijalna veslačka trka, u kojoj timove čine 12 maturanata (po mogućstvu oni koji nisu aktivni sportisti). Takmičari veslaju u galijama, čamcima koji su namenjeni početnicima u veslačkom sportu. Ove godine nastupiće 22 gimnazije, uz tim maturanata neke od srednjih škola iz Beograda (odabir se vrši po azbučnom redu). Ove godine je to Arhitektonska tehnička škola (ATŠ). Timove sastavljaju škole a za bezbednost učesnika zaduženi su iskusni treneri veslačkog kluba “Crvena zvezda”, koji organizju i pripremne treninge sa učesnicima.

Ergometrijada 2017

Nova veslačka sezona je i zvanično počela u nedelju, 26. februara 2017, u Novom Sadu koji je devetu godinu uzastopno bio domaćin prvog takmičenja u Novoj godini – Prvenstva Srbije na ergometrima. Drugo mesto u ukupnom plasmanu je pripalo Crvenoj zvezdi.
U zvaničnom delu takmičenja trijumfovali su kadetkinja Maša Bezbradica (7:29.80), pionir Nikola Ristić (3:16.30).
U promotivnim kategorijama najbolji su bili Aleksa Kostić, Matija Lazić, Vuk Kašiković, Aleksa Mohora (3:30.10) u četvercu skul za pionire.
U kategoriji veterana zlatna odličje je pripalo Mihajlu Vujasinoviću (7:44.70) u kategoriji VM 60-70.

Veslaj za svoju školu

Trka maturanata beogradskih gimnazija

Petu godinu za redom, Beogradska hronika i VK Crvena zvezda organizuju veslačku trku “Veslaj za svoju školu”, u kojoj učestvuju maturanti svih beogradskih gimnazija.

2014. godine manifestacija “Veslaj za svoju školu” je otvorila evropsko prvenstvo u veslanju na Adi Ciganliji.

U Veslačkom klubu “Crvena Zvezda – Beograd” danas veslaju i oni koji su prvi put u čamac seli baš zahvaljujući našoj trci maturanata.

Svaku ekipu čini 12 takmičara i ekipe su mešovite, u njima su i devojke i mladići, u proporciji koju izaberu same škole. U svakom čamcu, sa učenicima, od prošle godine vesla i po jedan profesor. Trudimo se da svake godine uvedemo po neku novinu, pa će tako ove godine uz gimnazijalce gostovati i Arhitektonsko-tehnička srednja škola.

DOĐITE DA NAVIJAMO!

Prijava za volontere

Svetski kup u veslanju održava se od 5. do 7. maja 2017.godine na Savskom jezeru, regatnom centru Ada Ciganlija, u Beogradu. Ukoliko ste zainteresovani da volontirate, a stariji ste od 13 godina, uputstvo za prijavu možete pronaći na sajtu VSS

Dodatne informacije o volontiranju na ovom događaju možete pronaći na zvaničnoj strani belgraderowing.org

Prvi test na vodi u novoj sezoni

U subotu i nedelju, 25. i 26. marta 2017, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) održano testiranje kandidata za sastav srpskih nacionalnih selekcija 3×4000 m na kojem je učestvovalo čak 60 posada.

Naši veslači Nikola Cvijetić i Dušan Slavnić u dvojcu bez kormilara su ispunili A kriterijum.

Zimske pripreme

Senori B Uroš Dimitrijević, Marko Ristić, Dušan Slavnić, Zoran Rajić, Nikola Cvijetić i Lazar Lazović sa trenerima Dušanom Kovačevićem i Milošem Tomićem, vratili su se sa priprema na Kopaoniku. 
Oni su se početkom februara pridružili ostalim kandidatima za sastav srpskog državnog veslačkog tima na pripremama u Bokokotorskom zalivu. 

U Stolivu se priprema i juniorski tim – Veljko Milovanović, Nikola Petrović, Đorđe Janićijević, Luka Ristić, Boris Dimitrijević, Božidar Nikolić, Nikola Bakoč i Nikola Uverić, predvođen trenerom Milošem Čudićem.

Trener Bojan Krdžić je sa svojom grupom na pripremama na Goliji. 

Mlađe kategorije Zvezdinih veslača i Zvezdini rekreativci uveliko se prijavljuju i spremaju za martovske pripreme u Bokokotorskom zalivu.{gallery}pripreme2017{/gallery}

Ovo je vreme Zvezdinih veslača!

Sportsko društvo Crvena zvezda uručilo je nagrade najboljim sportistima u svim starosnim kategorijama povodom svog 72. rodjendana.

Za najboljeg pionira Sportskog društva izabran je naš veslač Petar Švrljuga.

Kampanju članarine za 2017.

Svaka nova uplaćena članarina donosi maicu VK Crvena zvezda!

Posle tog datuma, maicu uz uplaćenu članarinu dobijaće samo škola veslanja.

II Regata Kupa Srbije

U subotu, 3. juna 2017, na Paliću je održana II Regata Kupa Srbije koju su organizovali Veslački savez Srbije i Veslački klub Palić i na kojoj su se za odličja borili predstavnici 13 srpskih klubova sa ukupno 150 posada. Nakon višečasovnog kvalitetnog i uzbudljivog programa na Palićkom jezeru, gde će u narednih mesec i po dana biti održana još dva takmičenja (Internacionalna regata “Vojvodina Open” od 30. juna do 2. jula i Evropsko univerzitetsko prvenstvo od 13. do 16. jula), veslači i veslačice Crvene zvezde osvojili su 2 zlata, 3 srebra i 2 bronze).

Na I kupu Srbije, veslački tim Crvene zvezde osvojio četiri zlatne medalje

Dubl skul – pioniri – Vuk Kašiković, Nikola Ristić;
Dubl skul – kadeti – Slavko Savić, Petar Šavrljuga;
Skif – juniori – Đorđe Janićijević;
Skif Seniori – Dušan Slavnić.
R

Čestitamo svim takmičarima i želimo im još bolje rezultate! 

95. GODINA VK CRVENA ZVEZDA BEOGRAD

Novi osmerac dobio je ime naše prve pokroviteljke i velike srpske dobrotvorke, „narodne kraljice“,  Marije Karađorđević.

Krstio ga je NjKV Aleksandar II Karađorđević, unuk kraljice Marije. 

Presrećni smo i ponosni što će osmerac nositi njeno ime i daćemo sve od sebe da u njemu ostvarimo što bolje sportske rezultate.
Pogledajte vest na royalfamily.org

Naš Veljko Milovanović je ispunio vremensku normu, za Evropsko prvenstvo, u četvercu bez kormilara za juniore!

Četverac za juniore su veslali pored Veljka, dvojica veslača v.k. Partizan (Marko Đuranović i Pavle Ljeskić) i veslač v.k. Grafičar (Vukašin Pivač).
Trku su izveslali u vremenu 6:14,0, a norma za odlazak na Evropsko prvenstvo je 6:15,0 i tako su postali jedina juniorska ekipa reprezentacije Srbije, koja je “probila” zadatu vremensku normu.
Ekipa je nova i ima još vremena za dodatno uveslavanje, tako da se nadamo da će do Evropskog prvenstva u Krefeldu (Nemačka) uspeti da se ubrzaju još nekoliko sekundi, a prostora za to itekako ima.

SVAKA ČAST MOMCI!!!

У сусрет јубилеју * Jubilee pins

Povodom 95-godišnjice osnivanja veslačkog kluba Beograd – Crvena zvezda 2017. godine, VK Crvena zvezda objavljuje jubilarne značke.Za sve dodatne informacije pozovite na 063/202758 ili nam pišite na vkczvezda@vkczvezda.rs

Kup provajdera, četvrti po redu, u organizaciji Veslačkog kluba „Crvena zvezda – Beograd“ u subotu 27. maja, dobio je novog pobednika – ekipu BeotelNet-a.
I ako je u četvrtak popodne bilo neizvesno da li će uspeti da okupe dovoljno ljudi, Beotelnetovci su u subotu briljirali i u veslanju i ekipno.
U dobroj atmosferi vesla su ove godine ukrstili mts Telekom Srbija, SBB, Orion Telekom i BeotelNet.
2014. i 2016. godine Najprovajder je bila ekipa mts – Telekom Srbija, dok je 2015. godine Najprovajder bio Orion Telekom.

Ovaj svojevrsni događaj koji veliča timski rad, kolegijalnost, fer plej, ljubav prema sportu i prirodi, ima ambiciju da preraste u tradicionalnu, a možda i regionalnu manifestaciju koja će se održavati svake godine.

Svim takmičarima čestitamo na sportskom predstavljanju svojih kompanija! Dođite da navijamo!

Bir – Trofej Beograda 2017

SEZONA JE POČELA

Beogradskom internacionalnom regatom počinje ovogodišnja veslčka sezona.

Prvog dana takmičenja Dušan Slavnić (Crvena Zvezda) i i Uroš Dimitrijević (Smederevo) bili su najbolji u dvojcima bez komrilara za seniore, s vremenom 6:43.00. Drugog dana u zajedničkoj trci četverca bez kormilara i četverac skula pobedu je odneo kombinovani čamac Crvene zvezde i Galeba Marko Panić, Dušan Kostić, Aleksa Popović, Filip Prodanović s vremenom 6:24.86.

Trka “BIR 2017” je održana u subotu i nedelju 22 i 23. 04. 2017. Naš Klub je nastupio sa najjačim ekipama. 

Prvenstvo Srbije 2017.

NAPRED ZVEZDA! DRŽAVNO PRVENSTVO SRBIJE SUBOTA I NEDELJA OD 13 DO 17H NA ADI
Obavezan dolazak!

Zvezdu predstavlja 51 ekipa, najveći broj od svih klubova!
u Subotu nastupaju juniori i pioniri, u nedelju seniori i kadeti  –  Pogledajte u nastavku spisak posada.
 
Finala počinju od 13h u oba dana.
U nedelju po podne od 17h,  druženje na Zvezdi!

Letnje pripreme i regate

  • Naši veslači su se ovoga leta vredno pripremali na Vlasini, Paliću i Srebrnom jezeru.
  • U toku su i izborne regate za sastav državnog tima za Svetsko prvenstvo za seniore u Sarasoti (SAD) od 24. septembra do 1. oktobra, Evropsko prvenstvo za seniore do 23 godine u Krušvicama (Poljska) od 2. do 3. septembra i Balkansko prvenstvo u Istanbulu od 9. do 10. septembra.
  • Druge nedelje septembra očekuje nas i Prvenstvo Srbije, na Adi Ciganliji u Beogradu.

Vicešampioni Balkana!

Drugog dana Balkanskog prvenstva u Istanbulu vicešampioni Balkana su postali Veljko Milovanović, Vukašin Pivač, Danilo Selaković i Aleksa Petrović u četverac skulu za juniore.

Bezbradica viceprvakinja Francuske

Naša Maša Bezbradica viceprvakinja francuske!

U fantastičnoj trci, Maša zajedno sa koleginicama iz ACBB-a: Emma Chastenet, Tiphaine Cayol, Aurelie Morizot, su uspele da dodju do vicešampionske titule Prvenstva francuske sa vremenom 7:17.76!Čestitamo i nadamo se novim titulama.

Naši najbolji mladi veslači na Balkanijadi 2017

Junior Veljko Milovanović i kadet Slavko Savić su se kvalifikovali za nastup na Balkanskom šampionatu koja se održava u Istambulu, Turska, od 9 i 10. septembra.
Oni će nastupiti u 4x za juniore, odnosno u 4x za kadete.
PRATIMO REZULTATE 

V.K. CRVENA ZVEZDA – EKIPNI ŠAMPIONI

Internacionalne regate Vojvodina open 2017!

Prvo mesto u ukupnom plasmanu pripalo Crvenoj zvezdi sa 123 boda, drugi Danubius 1885 sa 119, a treći hrvatski Iktus s 100.

III kolo omladinske lige Srbije

Na Palićkom jezeru u subotu, 2. septembra 2017, održano četvrto kolo Omladinske lige Srbije i Prvo otvoreno prvenstvo Subotice u veslanju.

125 godina svetske veslačke federacije

Osnovana na današnji dan 1892. godine FISA je ujedno najstarija sportska međunarodna federacija, koja trenutno broji 151 člana. Među njima je i naš Savez, koji je pridruženi član FISA postao 1924, a punopravni dve godine kasnije, a čiji visok rejting u ovoj organizaciji najbolje oslilkava i činjenica da na Skupštini ima tri glasa, kao uostalom i neke vodeće svetske veslačke velesile – Velika Britanija, Australija, Novi Zeland, Francuska.

Dušan Slavnić na prvenstvu Evrope U23

Dušan Slavnić je osvojio deseto mesto u disciplini skif, na Evropskom Prvenstvu U23 (za seniore do 23 godine) u Krušvicama, Poljska, održanom 2. i 3. septembra.

II kolo omladinske lige Srbije

Čurug je u subotu, 17. juna 2017. bio domaćin drugog kola Omladinske lige Srbije koje su organizovali Veslački savez Srbije i Veslački klub Čurug. Drugo mesto u ukupnom plasmanu, sa tri zlata i jednom bronzom, pripalo je Crvenoj zvezdi

Promene u svetskom veslanju

FISA je prihvatajući sugestiju MOK za 2020. godinu izjednačila broj muških i ženskih disciplina, a broj disciplina lakog veslanja svela samo na dubl skul za lake veslače, a veliko je pitanje da li će i ova jedna laka disciplina biti na programu Igara u Parizu 2024.

Promenjen je olimpijski program po kojem su skrojeni i programi svetskih i evropskih prvenstava. Četverac za lake veslače i dvojac sa kormilarom odlaze u istoriju, a ženski četverac je nova olimpijska disciplina.

Prva testiranja pred novu sezonu

U petak i subotu, 17. i 18. novembra 2017. na Regatnoj stazi na Savskom jezeru održan test na vodi 3x4km kandidata za sastav nacionalnih selekcija za sezonu 2017/2018. 
Nastupili su kadeti, juniori i seniori. Na testu 3x4km, koji se u ovo vreme tradicionalno održava svake godine i koji predstavlja prvi presek stanja kandidata za sastav nacionalnih selekcija za narednu sezonu, nastupilo je 57 posada u sve četiri uzrasne kategorije – seniori, mlađi seniori, juniori i kadeti. 

Predpioniri, pioniri i mlađi kadeti su imali prvo testiranje na ergometru ove jeseni.

Veslačice i veslači Crvene zvezde šampioni štafete na ergometrima

Dvostruka pobeda Crvene zvezde u beogradskom derbiju štafeta 4×500 m.

Svaka čast Nina, Ivo, Mašo, Jovana! Svaka čast Aleksa, Slavko, Veljko, Dušane!  Ulepšali ste nam ovaj dan! Pokazali ste kao se voli i poštuje klub i tim! Hvala svim članovima kluba koji su bodrili i pomagali našem timu da dominira danas.

Živela Zvezda!

Uspesi postignuti u protekloj sezoni

Pred sam početak pripremnog perioda za predstojeću sezonu osvrnućemo se na uspehe postignute u protekloj godini.

Veslački klub Crvena zvezda – Beograd je matični klub uspešnih reprezentativaca, državnih prvaka i sjajnih ekipnih pobednika. Svi zajedno funkcionišu kao sjajan tim, iskustva se prenose, veslači spremniji izlaze na stazu, sto se vidi i njuhovim rezultatima.

Prvo savezno testiranje na vodi

Završeno je Prvo savezno testiranje 3 x 4km na vodi.

Dušan Slavnić je najbolje plasirani senior do 23 godine, čime je ušao u savezni program i postao kandidat za reprezentaciju Srbiju. Četiri čamca od ukupno 50 su ostvarila normu, među kojima je Dušan u skifu. Naši kadeti su postigli odličan rezultat.

Dunavski Kup za kraj sezone 2017

U subotu, 14. oktobra 2017, u Novom Sadu održana Daljinska regata, poslednje zvanično takmičenje u 2017, na kojoj je organizator ovog takmičenja, Danubius 1885, bio najuspešniji.

U Memorijalnoj trci „Katarina Kunović“, koja se održava u čast i sećanje na tragično nastradalu članicu Danubiusa 1885, u četvercu skul za kadetkinje, u trci na 4000m, vicešampionke su veslačice Crvene zvezde Minja i Nina Vizi, Iva Lazić i Maša Bezbradica.

U četvercu skul za kadete, na 4000m, naš A tim je osvojio treće mesto, a B tim Crvene zvezde četvro mesto.

Naša Jovana, pesma ovog grada

Nova zvezda u našem timu!

Predstavljamo vam Jovanu Arsić, reprezentativku i šampionkom države u skifu za seniore, osobu koja ima dugi staž i veliki broj medalja iza sebe.

Ekipni prvaci veslačke regate „Višegrad-Andrićgrad 2017“

Naši momci i devojke predvođeni trenerom Igorom Lončarom su osvojili titulu najuspešnijeg kluba!

Time je stavljena tačka na još jednu uspešnu sezonu. Sledi kratak predah pred početak priprema za sledeći veslačku sezonu.
PRESS

Prva testiranja pred novu sezonu

Naši veslači se spremaju za Savezni test koji će se održati na Savskom jezeru u petak i subotu, 17. i 18. novembra
Nastupiće kadeti, juniori i seniori. Predpioniri, pioniri i mlađi kadeti su imali prvo testiranje na ergometru ove jeseni.

Ovo je prva provera svih kandidata za nacionalni  tim gde će se videti ko je u kakvoj trenutnoj formi.
Planira se još nekoliko saveznih testiranja u toku sezone 2017/18.

I  predpioniri, pioniri i mlađi kadeti našeg takmičarskog programa su imali prvo testiranje na ergometru ove jeseni. Test je radilo ukupno 23 takmičara, čekamo da treneri objave rezultate, jer se ne meri samo vreme već se računa koeficijent u odnosu na kilažu i uzrast veslača.

Treneri Tomić i Lončar su zadovoljni ostvarenim rezultatima i kažu da veslači napreduju po planu, što će proveravati na još nekoliko testiranja pre onog glavnog, na Ergometrijadi!

Državni prvaci u pionirskoj konkurenciji …

Crvena zvezda osvojila pet zlatnih, devet srebrnih i pet bronzanih odličja na Prvenstvu Srbije u veslanju.

Prvog dana takmičenja državni prvaci postali su naši pioniri, pionirke i veterani.

Aleksa Kostić, Aleksa Mohor, Matija Lazić i Vuk Kašiković u četverac skulu za pionire (3:15.89)
Nina Vizi i Marta Popović u dubl skulu za pionirke (4:14.14)
Veteran Stojan Stojanović u skifu (4:57.76).

Drugog dana takmičenja državni prvaci postali su seniori i kadetkinje.

Dušan Slavnić u skifu za seniore
Jovana Arsić u skifu za seniorke (8:00.50)
Iva Lazić i Maša Bezbradica u dubl skulu za kadetkinje (7:53.92).

Pin It on Pinterest