VKCZ

Rezulatati našeg Kuba na otvaranju sezone

Rezulatati našeg Kuba na otvaranju sezone
29 Apr

U subotu, 27.aprila održala se prva ovosezonska regata na Adi ciganliji. Naši predstavnici su uprkos jakoj kiši i vetru zabeližili sasvim zadovoljavajuće rezultate.

U pionirskoj konkurenciji Filip Milanović i Marko Stojnić su osvojili zlatnu medalju u dubl skulu sa vremenom 3:39, čak 12 sekundi ispred druge posade!

U kadetskoj konkurenciji svakako prvo ćemo pomenuti fantastičnu pobedu našeg kadetskog četverca skul koji je trijumfovao sa vremenom 6:25 ispred posade mađarske reprezentacije i ekipe Smedereva. Ovaj rezultat je još veći ako kažemo da je ovo jedna od retkih pobeda na mađarskom reprezentacijom ovog vikedna, kojoj je naša regata poslužila i kao kontrolna trka za reprezentaciju. U četvercu su veslali: Vasilije Bojnić, Aleksa Mohora, Nemanja Šajatović i Vuk Kašiković.

Nemanja Šajatović je pre ove trke osvojio srebrnu medalju u skifu,sa vremenom 7:35 iza odličnog reprezentativca mađarske.

U dvojcu za kadete mali Popić i mali Graovac su junački osvojili srebro iza solidne ekipe VK Grafičar. Treba reći da su oni tek započeli svoj put u dvojcu i da od njih u budućnosti očekujemo još bolje rezultate.

U juniorskoj konkurenciji Nikola Stevanić je uspeo da se na pravi način zakači u skifu i da osvoji srebrnu medalju, iza predstavnika Kipra, inače učesnika proslogodišnjeg evropskog i svetskog prvenstva za juniore.

Slavko Savić je osvojio srebrnu medalju u dublu za juniore,zajedno sa kolegom iz VK Danubius 1885 Ivanom Katićem, iza odlične ekipe VK Danubius 1885, Ducija i Ratajca.

Najlepše smo ostavili za kraj, a to je svakako bilo izdanje juniorskog četverac skula. Našu ekipu do zlatne medalje je predvodio Boško Kostić koji je odličnim ritmom i požrtvovanim zaveslajima doveo Džonija, Petra i Slavka do trijumfa.

Od svake ekipe očekujemo da iz treninga u trening bude sve bolja i bolja i da uz pomoć timskog duha i zajedništva dodjemo do glavnog cilja,odbrane titule državnih prvaka!

Pin It on Pinterest