Zvezda na rukovodećim mestima VSS

Zvezda na rukovodećim mestima VSS
04 Sep

Vladan Kovačević je izabran za Potpredsednika Saveza, a Dušan Kovačević za Predsedinika Izvršnog Odbora VSS.

Na poslednjoj Skupštini VSS, održanoj 20. 08. 2020 u Beogradu, naši članovi su izabrani na najodgovornije pozicije u VSS.

Vladan Kovačević je izabran za Potpredsednika Saveza, a Dušan Kovačević za Predsedinika Izvršnog Odbora VSS.

Dragi članovi, prijatelji Kluba

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da su naši članovi, predsednik UO VK Crvena zvezda, dr Vladan Kovačević i direktor Kluba, Dušan Kovačević većinom glasova srpskih klubova na Skupštini VSS, izabrani za Potpredsednika VSS odnosno za Predsednika Izvršnog odbora VSS.Ova promena najavljuje novu eru u radu VSS, a došla je nakon energičnog zalaganja većine klubova u Srbiji da se obezbedi aktivno učešće klubova u radu VSS  i ostvari napredak u veslačkom rezultatu Srbije.

Vladan Kovačević
Zasluge g. Vladana Kovačevića za razvoj naše Zvezde su nesumnjive: nije štedeo vremena, novca i sredstava da obezbedi samoodrživo funkcionisanje Kluba.
Pored toga što su, zahvaljući njegovoj kompaniji Tehnicom constraction, ojačani temelji naše zgrade iz 1935, u saradnji sa članovima i prijateljima kluba i svojim poslovnim partnerima, uvodi potpunu inovaciju u filozofiji rada i načinu funkcionisanja sportskog Kluba na bazi samoodrživosti i samofinansiranja.
Postavljanjem koncepta “Private – public partnership” – izgradnjom sportskih objekata, terena i najmodernijeg sportskog centra koji jedan veslački klub poseduje  napravljeni su „resursi” iz kojih se finansira sportski program Kluba.
Ovaj model je inspiracija za mnoge koji razmišljaju da osamostale Klub u finansijskom smislu.Vladan Kovačević je osnivač i vlasnik nekoliko kompanija, donator, završio je Mašinski fakultet i doktorirao na Ekonomskom fakultetu na temi: Modeli upravljanja rizikom u bankarskim sistemima.
Veliki je zastupnik zajedništva, zajedničkog rada i povezivanja /networkinga/, oženjen i otac dve ćerke.

Dušan Kovačević
Dušan Kovačević je veslačku karijeru započeo je sa nepunih 14 godina i za deset godina takmičarske reprezentativne karijere, između ostalog, bio je sedam puta prvak SFRJ, dva puta osvajao 5. mesto na Svetskom prvenstvu za juniore, i 10. Mesto na OI u Moskvi 1980.
Ukupno je osvojio preko 120 medalja. Prvu medalju kao trener osvojio je 1989. kada je u 29. godini osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore.  Iste godine nagrađen je kao najbolji trener u Sportskom društvu “Partizan”.
Početkom 90-tih otišao je u Kanadu i SAD, gde je ubrzo postao glavni trener muškog tima u  Montreal Rowing Club-u, zatim glavni trener za muškarce provincije Quebec a 1995. proglašen je za najboljeg trenera Kanade za muške ekipe. Radio je kao trener i na američkom univerzitetu Stanford.
Trenersku karijeru nastavio je u Srbiji, u VK Crvena zvezda, gde prenosi znanja i iskustva /know how/ iz Kanade i SAD ne samo u veslanju, nego i upravljanju i samoodrživosti veslačkog kluba. Direktor VK Crvena Zvezda je od 1997. 
Kao trener istakao se u disciplini osmerac, najzahtevnijoj i najtežoj, osvojivši 2013. sa svojom ekipom zlato na EP i bronzu na SP za juniore.
Dobitnik je  nacionalnog sportskog priznanja za 2009. godinu. Trenutno je zadužen za žensko reprezentativno veslanje i aktivno radi kao trener seniorskih ženskih reprezentativnih ekipa.
Oženjen i otac troje dece.

Našim predstavnicima ukazana je velika čast, ali i odgovornost za dalji razvoj veslanja u Srbiji.
Sigurni smo da će njihovo izuzetno iskustvo i energija, kao što su u svojoj misiji i viziji istakli, rezultirati u razvoju klubova i veslanja; poboljšanju uslova za trenere i veslače; popularizaciji  veslanja; i osvajanju medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama.

Sastav novog rukovodstva Veslačkog saveza Srbije

PREDSEDNIK VSS

–  Miljan Popović – predsednik

POTPREDSEDNICI VSS

–  Željko Pantović – potpredsednik

–  Borislav Savić  – potpredsednik

–  Vladan Kovačević – potpredsednik

IZVRŠNI ODBOR VSS

1. Dušan Kovačević – predsednik

2. Nebojša ilić  – član

3. Milan Saratlić – član

4. Aleksandar Ninković – član

5. Boris Purjakov – član

6. Luka Đorđević – član

7. Vladimir Ćakić  – član

NADZORNI ODBOR VSS

1. Vladimir Antić – predsednik

2. Radoje Đerić – član3. Vladan Milovanović – član

Best Wordpress Popup Plugin

Pin It on Pinterest